Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Μεσσηνία: Προχωρεί η μελέτη για γραμμή Καλό Νερό - Καλαμάτα.

Το πρώτο βήμα για την αναβάθμιση της σιδηροδρομικής γραμμής Πάτρα - Πύργος - Καλό Νερό - Καλαμάτα θα γίνει την Τρίτη στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.
Το Συμβούλιο θα γνωμοδοτήσεινγια την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά την κανονικοποίηση της γραμμής στο τμήμα Καλό Νερό - Καλαμάτα. Η θετική γνωμοδότηση θα ανοίξει το δρόμο για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δίκτυου της Δυτικής Πελοποννήσου και τη δρομολόγηση τρένων που θα καλύπτουν την διαδρομή Πάτρα - Καλαμάτα σε 2 ώρες περίπου. Παράλληλα θα μπορούν να αναπτυχθούν οι σιδηροδρομικές εμπορευματικές μεταφορές που είναι δύσκολες σήμερα, καθώς τα τρένα που κινούνται στο μετρικό δίκτυο της Πελοποννήσου δεν μπορούν να κινηθούν στο κανονικό της υπόλοιπης Ελλάδας. Βεβαίως δεν αρκεί η έγκριση της ΜΠΕ για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της Πελοποννήσου, αφού στην Ελλάδα μεταξύ των μελετών και των έργων συνήθως μεσολαβούν πολλά χρόνια.
Σε κάθε περίπτωση όμως η ύπαρξη της ΜΠΕ αποτελεί θετική ένδειξη και αισιόδοξο μήνυμα ειδικά αν συνδυαστεί με το φημολογούμενο ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για τις σιδηροδρομικές μεταφορές της Ελλάδας.

Πηγή: eleftheriaonline.gr