Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

O δολοφόνος του Μετρό που σκότωσε 18 άτομα και δεν πιάστηκε ποτέ!

Αποκαλύψεις για το ρόλο της Σκότλαντ Γιαρντ σε μια σειρά φόνων που διαπράχτηκαν τη δεκεατία του '70 έκανε ένας πρώην ντετέκτιβ της υπηρεσίας, υποστηρίζοντας ότι 18 φόνοι στο Μετρό του Λονδίνου «θάφτηκαν» για να μη δημιουργηθεί πανικός.
Ο Geoff Platt, μιλώντας σε βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι για πρώτη φορά έμαθε για τις δολοφονίες κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του Kiernan Kelly ενός φυλακισμένου που είχε σκοτώσει τον συγκρατούμενό του William Boyd.
Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ο Kelly αποκάλυψε τους φόνους που όπως λέει ο Platt «θάφτηκαν» από την αστυνομία για να μην δημιουργηθεί πανικός και σταματήσει ο κόσμος να χρησιμοποιεί το Μετρό.
Ήταν περήφανος για τους φόνους, το έβλεπα στα μάτια του, δηλώνει ο Platt στη Daily Star λέγοντας ότι όλοι οι φόνοι καταγράφηκαν ως αυτοκτονίες.
Η αστυνομία δεν ήθελε να δημοσιοποιηθεί ότι ένας serial killer έκοβε βόλτες στις γραμμές του Μετρό και έσπρωχνε τον κόσμο. Κανείς δε θα πήγαινε στο Μετρό αν αυτό γινόταν γνωστό. Ο Platt έχει εκδώσει ένα βιβλίο όπου παρουσιάζει όσα στοιχεία έχει συλλέξει για τν υπόθεση.
Η Σκότλαντ Γιαρντ σε επίσημη ανακοίνωσή της δηλώνει ότι γνωρίζει το περιεχόμενο του βιβλίου και τους ισχυρισμούς του ντετέκτιβ, αλλά είναι ουσιαστικά αδύνατον μετά από τόσα χρόνια από την τέλεση των υποτιθέμενων εγκλημάτων να προχωρήσει σε διώξεις, χωρίς μάλιστα την ύπαρξη νέων στοιχείων.

πηγή: newsbomb.gr