Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Στην προσέλκυση Ρώσων επενδυτών, με στόχο τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου, στοχεύει ο δήμος Αλεξανδρούπολης.

Στην προσέλκυση Ρώσων επενδυτών, με στόχο τη δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου, στοχεύει ο δήμος Αλεξανδρούπολης, ο οποίος πραγματοποίησε, στο επιμελητήριο Εβρου, συνάντηση επιχειρηματιών της περιοχής και του κεντρικού δήμου Αγ. Πετρούπολης.
Η συνάντηση εργασίας, στην οποία συμμετείχαν ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ευάγγελος Λαμπάκης, ο δήμαρχος Αγ. Πετρούπολης Βαλερί Γκάρνετς, ο υφυπουργός Εξωτερικών Αγ. Πετρούπολης Σεργκέι Μαρκόβ, ο γενικός πρόξενος της ρωσικής ομοσπονδίας στη Θεσσαλονίκη Αλεξέι Ποπόφ, ο επίτιμος πρόξενος της ρωσικής ομοσπονδίας στην Αν. Μακεδονία & Θράκη Κώστας Γκαμπαερίδης και Ρώσοι επιχειρηματίες, έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης πολυμελούς ρωσικής αποστολής στην πόλη, στο πλαίσιο τελετής αδελφοποίησης του δήμου Αλεξανδρούπολης, με τον κεντρικό δήμο Αγ. Πετρούπολης.
Η δημιουργία διαμετακομιστικού κέντρου, σε μία έκταση 500 στρεμμάτων ανάμεσα στο λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, οι δυνατότητες που προσφέρει το λιμάνι Αλεξανδρούπολης στη μεταφορά εμπορευμάτων, μετά και τη σύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο, η αξιοποίηση της γεωθερμίας της περιοχής, ο σχεδιασμός λουτρόπολης περίπου 4,5 χιλιάδων τ.μ., με την ανέγερση πολυτελούς ξενοδοχειακής μονάδας, συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των επενδυτικών προτάσεων της ατζέντας του δημάρχου Αλεξανδρούπολης.
Άξιο αναφοράς ότι, στην ευρύτερη περιοχή του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, διαθέτειακίνητα και κινεζική εταιρεία, ενώ οχλήσεις για δραστηριοποίηση σε αυτό έχουν δεχθεί και οιΡωσικοί Σιδηρόδρομοι, οι οποίοι συμμετέχουν στους διαγωνισμούς της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του ΟΛΘ.

Πηγή: travelling.gr