Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Ιαπωνία : Η χώρα θρηνεί την γάτα σταθμάρχη Τάμα!!! Δείτε το βίντεο!!!

  Μια από τις πιο πολυαγαπημένες γάτες της Ιαπωνίας, η οποία είχε κερδίσει τις καρδιές του έθνους, δουλεύοντας ως σταθμάρχης σε αγροτικό σιδηροδρομικό σταθμό, πέθανε σε ηλικία 16 ετών!
Η Τάμα, η οποία θα θαφτεί αυτό το Σαββατοκύριακο, είχε προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες στο μικρό σιδηροδρομικό σταθμό Kishi στην Wakayama, μετά τον διορισμό της το 2007, ως σταθμάρχης του σταθμού! Η γάτα γρήγορα έγινε δημοφιλής,  με τον κόσμο να την χαρακτηρίσει ως αστέρι του τουρισμού! 
 Πρέπει να σημειώσουμε ότι πριν την άφιξη της, η τοπική σιδηροδρομική γραμμή έχανε χρήματα, με το μικρό σιδηροδρομικό σταθμό Kishi, να χάνει και τον τελευταίο της υπάλληλο τον προηγούμενο χρόνο. Η χαριτωμένη γάτα αύξησε τον αριθμό των ταξιδιωτών στη γραμμή Kishigawa κατά 55.000, προσθέτοντας στην τοπική οικονομία 1,1 δις. γιεν(8 εκ €) !!! 
 Η γάτα ράτσας Καλίκο, είχε ανακηρυχθεί επίσης το 2013, σε αντιπρόεδρο των Ηλεκτρικών Σιδηροδρόμων της Wakayama, από τον Νομάρχη της περιοχής!!!
 Η σιδηροδρομική εταιρεία πρόκειται να κηδέψει την Τάμα με όλες τις τιμές, τελετή την οποία θα παρακολουθήσει και η μαθητευόμενή της γάτα σταθμάρχης, Νιτάμα!  

 Δείτε το αφιέρωμα του CNN το 2008!



Επιμέλεια:"Σιδηροδρομικά Νέα"