Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ερώτηση στην βουλή, για την εμπλοκή του σιδηροδρομικού δικτύου στην "Ολυμπία οδό" αλλά και του εμπλεκόμενου με την υπόθεση MAN κ. Ιωάννη Καραβοκύρη.

 Ερώτηση κατέθεσε στην βουλή ο βουλευτής των ΑΝΕΛ κ. Νίκος Νικολόπουλος, σχετικά με τις Νέες Αναθεωρημένες Συμβάσεις Παραχώρησης των τεσσάρων Οδικών Αξόνων, όπου υπάρχει η εμπλοκή του σιδηροδρομικού δικτύου στην "Ολυμπία οδό".
Ερώτηση επίσης κατέθεσε, για την τοποθέτηση του πρώην Πρόεδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ.  Ιωάννη Καραβοκύρη, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση "ΜΑΝ", στην θέση του προέδρου του ΑΣΕΠ, καθώς και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση "ΜΑΝ". Παραθέτουμε τις ερωτήσεις, από το δελτίο τύπου του κ. Νικολόπουλου: 

12) Όσο αφορά τη Σύμβαση Παραχώρησης της «Ολυμπίας Οδού», έχει επιλυθεί το πρόβλημα των διασταυρώσεων με το σιδηροδρομικό δίκτυο , για το οποίο ο κ. Σπίρτζης είπε, ότι «για 14 χρόνια δεν έχει καθοριστεί τι θα συμβεί στα τμήματα των οδικών αξόνων που διασταυρώνονται με το σιδηροδρομικό δίκτυο» και ότι «παραμένει άλυτο το θέμα με τις γραμμές του ΟΣΕ, καθώς ακόμη δεν έχει συμφωνηθεί εάν θα γίνει από τους ιδιώτες ή την ΕΡΓΟΣΕ»; Ποιος τελικά ευθύνεται γι αυτή την κατάσταση; Έχει προβληματισθεί ο κ. Σπίρτζης, γιατί το θέμα αυτό παραμένει «άλυτο» για τόσα χρόνια; Ας ρίξει μια ματιά στις υπ’ αριθμό 8026/691/5-3-2013 και 9473/825/10-4-2013 Ερωτήσεις μας & Α.Κ.Ε., στις οποίες έθετα το θέμα και οι αρμόδιοι τότε Υπουργοί απαξιούσαν να μου απαντήσουν. Δεν προβληματίζει τον κ. Σπίρτζη το γεγονός, ότι είναι οι ίδιοι εργολάβοι και στην  «Ολυμπία Οδό» και στην ΕΡΓΟΣΕ και ότι, όπως αναφέρω στην υπ’ αριθμό 8026/691/5-3-2013 Ερώτηση & Α.Κ.Ε.,  οι «Οικολόγοι- Πράσινοι», σε συνέντευξη που παραχώρησαν στην Πάτρα στις 3 Νοεμβρίου 2010 κατήγγειλαν αυτό το «εκκολαπτόμενο σκάνδαλο απευθείας αναθέσεων επιπλέον έργων ύψους 200 εκατ. ευρώ στην ιδιωτική κοινοπραξία του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου Πάτρας»;

14) Όσο αφορά το Ελεγκτικό Συνέδριο, που Γνωμοδότησε υπέρ της σύναψης των Αναθεωρημένων Συμβάσεων των τεσσάρων(4) Οδικών Αξόνων, γνωρίζει ο αρμόδιος υπουργός, ότι μεταξύ των εμπλεκομένων στην υπόθεση ΜΑΝ είναι και ο πρώην Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιωάννης Καραβοκύρης, ο οποίος μετά τη συνταξιοδότησή του τοποθετήθηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση τον περασμένο Δεκέμβριο στη θέση του Προέδρου του ΑΣΕΠ; Η εν λόγω τοποθέτηση του κ. Καραβοκύρη στην ευαίσθητη θέση του Προέδρου του ΑΣΕΠ ήταν δεοντολογικά η πρέπουσα, ενώ, καλώς ή κακώς,  ο κ. Καραβοκύρης έχει αυτή τη δικαστική εκκρεμότητα; Όσο αφορά την υπόθεση ΜΑΝ, σε ποιο στάδιο βρίσκεται από πλευράς δικαστικής διερεύνησης; Υπάρχει καμιά εξέλιξη ή έχει και αυτή η δύσοσμη υπόθεση τη συνήθη δικαστική βραδυπορία που έχουν όλες οι υποθέσεις, στις οποίες εμπλέκονται «βαριά ονόματα»;


"Σιδηροδρομικά Νέα"