Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

ΗΠΑ : Η πρώτη δοκιμαστική γραμμή του τραίνου Hyperloop γίνεται πραγματικότητα!!! Δείτε το βίντεο!!!

Θα μπορούσε να σε ταξιδέψει από το Λος Άντζελες στο σαν Φρανσίσκο σε 30 λεπτά. 

  Τα πλάνα του Elon Musk, διευθύνων σύμβουλος της Tesla Motors και της SpaceX παίρνουν «σάρκα και οστά»!!!
Ο δισεκατομμυριούχος Elon Musk, υπέγραψε συμβόλαιο με εταιρεία, αναθέτοντάς της, την κατασκευή της πρώτης δοκιμαστικής γραμμής του τραίνου Hyperloop στην κεντρική Καλιφόρνια. 
  Η γραμμή θα έχει μήκος 8 χιλιομέτρων, ωστόσο δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να αναπτυχθεί η ταχύτητα των 1200 χλμ/ώρα, η οποία είναι και ο στόχος αυτού του υπερτραίνου, που φιλοδοξεί να ξεπεράσει το αεροπλάνο!!! Παρόλα αυτά είναι ένα σημαντικό βήμα, στο οποίο θα διαπιστωθεί κατά πόσο των πολλών προσδοκιών έργο μπορεί να γίνει πραγματικότητα ή όχι, αναπτύσσοντας δοκιμαστικά την μέγιστη ταχύτητα των 322 χλμ/ώρα, δηλαδή λίγο κάτω από τα γρηγορότερα μαγνητικά τραίνα στο κόσμο!
 Ο Musk ανακοίνωσε επίσης, την κατασκευή μια παρόμοια δοκιμαστική γραμμής στο Τέξας, όπου θα μπορούν να πειραματιστούν εταιρίες και μαθητές πάνω σε αυτό το καινοτόμο έργο! 
 Μετά το τέλος των επιτυχών δοκιμών, η κατασκευή θα μεγαλώσει σε κλίμακα, κατασκευάζοντας την γραμμή Λος Άντζελες-Σαν Φρανσίσκο, κόστους 8 δις $, φθηνότερη από το έργο της σιδηροδρομικής γραμμής υψηλών ταχυτήτων της Καλιφόρνια, κόστους 67,7 δις $! 
 Κατά την πλήρη ολοκλήρωση του Hyperloop, το τραίνο θα έχει την δυνατότητα να φτάσει κατά μήκος μιας γραμμής 160 χλμ. τα 1200 χλμ/ώρα, αλλά οι μηχανικοί σε περσινή τους δήλωση είχαν πει, ότι το τραίνο θα μπορεί  να πάει ακόμα γρηγορότερα, φτάνοντας σε την ασύλληπτη ταχύτητα των 6.500 χλμ/ώρα, κάνοντας το ταξίδι από την Νέα Υόρκη στην Κίνα σε μόλις 2 ώρες!!!



Το μέλλον της εξέλιξης του τραίνου, μας επιφυλάσσει πολλά! Αναμένουμε με ενδιαφέρον!!!

"Σιδηροδρομικά Νέα"