Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Γερμανία: Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, έφεραν μισθολογικές αυξήσεις στους σιδηρόδρομους!!!

 Σε συμφωνία για μισθολογικές αυξήσεις 3,5% (τουλάχιστον 80 ευρώ μηνιαίως) για όλους τους εργαζόμενους από την 1η Ιουλίου κατέληξαν το συνδικαλιστικό όργανο με τη διοίκηση των γερμανικών σιδηροδρόμων Deutsche Bahn.
 H EVG, που εκπροσωπεί τους περισσότερους εργαζόμενους στην εταιρία, ανακοίνωσε ότι και οι δύο πλευρές συμφώνησαν σε μισθολογικές αυξήσεις 3,5% από την 1η Ιουλίου, ενώ από τον Μάιο του 2016 οι εργαζόμενοι θα λάβουν επιπρόσθετη αύξηση 1,6% ή τουλάχιστον 40 ευρώ μηνιαίως.
 Σημειώνεται πως το συνδικάτο ζητούσε μηνιαίες αυξήσεις 6% και είχε προειδοποιήσει με απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας στον τελευταίο γύρο των διαπραγματεύσεων. «Η συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός στα όρια του δυνατού», τόνισε ο Ούλριχ Βέμπερ, επικεφαλής προσωπικού της Deutsche Bahn.
 Η διοίκηση της Deutsche Bahn, όπως αναφέρει η Αυγή, βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις και με το μικρότερο συνδικάτο των μηχανοδηγών το οποίο αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις του αφού οι δύο πλευρές κατέληξαν στη λύση της διαιτησίας προκειμένου να δοθεί τέλος στη δεκάμηνη διαμάχη τους.
 Την Παρασκευή, η κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου ψήφισε νόμο που περιορίζει την ισχύ των μικρότερων συνδικάτων, ορίζοντας πως η μισθολογική συμφωνία με το μεγαλύτερο συνδικάτο σε μια εταιρία ισχύει για όλους τους εργαζομένους της επιχείρησης.

Πηγή: tvxs.gr