Δευτέρα 25 Μαΐου 2015

Λονδίνο: Επαναλειτουργεί σταθμός του μετρό μετά από 83 χρόνια!

Αν έχετε επισκεφθεί το Λονδίνο, τότε σίγουρα θα έχετε κάνει μια βόλτα με το διάσημο μετρό του Λονδίνου που πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα δίκτυα μετρό στον κόσμο.
Το μετρό του Λονδίνου χρησιμοποιήθηκε και ως καταφύγιο κατά την διάρκεια των βομβαρδισμών της γερμανικής αεροπορία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι σταθμοί του μετρό στο Λονδίνο είναι δεκάδες. Μάλιστα ορισμένοι από αυτούς έχουν κλείσει εδώ και αρκετά χρόνια! Και όταν λέμε αρκετά χρόνια εννοούμε περισσότερα από 50 χρόνια.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο σταθμός Down Street ή όπως τον αποκαλούν οι άγγλοι, ο σταθμός του Τσώρτσιλ. 
Ο σταθμός κάτω από αυτήν την οδό έκλεισε το 1932 γιατί δεν υπήρχαν αρκετοί επιβάτες που χρησιμοποιούσαν αυτό τον σταθμό γιατί ήταν πολύ κοντά σε δύο άλλους σταθμούς του μετρό πολύ πιο κεντρικούς.
Όμως ο σταθμός αυτός έχει ιστορική αξία για το Λονδίνο, καθώς χρησιμοποιήθηκε, αφού ήταν εκτός λειτουργία, ως ένα από τα μυστικά καταφύγια του Ουίστον Τσώρτσιλ και των υπουργών του κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ο Οργανισμός Μεταφορών του Λονδίνου θέλει να «ξαναγεννηθεί» ο σταθμός αυτός και να χρησιμοποιηθεί ως μουσείο, γκαλερί ενώ θα υπάρξουν εστιατόρια και θέατρο!
Η Down Street, βρίσκεται στην γραμμή Piccadilly ανάμεσα στο Hyde Park Corner και το Green Park, όπου βρίσκεται το Mayfair, μια από τις πλουσιότερες συνοικίες του Λονδίνου.
Όσοι ενδιαφέρονται για να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό για να κάνουν την ανακατασκευή του σταθμού αυτού θα μπορούν να υποβάλουν τις προτάσεις και τις προσφορές τους μέχρι τις 22 Ιουνίου.






Επιμέλεια Μάριος Γ. Ιωάννου
Πηγή: euronews.com