Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές, στην 4η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας, στο πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας!


 Για δεύτερη ημέρα συνεχίσθηκαν τα εκπαιδευτικά και βιωματικά προγράμματα της 4ης Ανθοκομικής Έκθεσης του Δήμου Καλαμάτας, για μαθητές Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Σχολείων.
Συγκεκριμένα, χθες πραγματοποιήθηκαν:
-Εργαστήρια κομποστοποίησης και δημιουργίας σποροφύτων από παραδοσιακές ποικιλίες, από την ομάδα Re:Think. Ενημερωτικές δράσεις για την ορθή χρήση και συντήρηση κομποστοποιητών αλλά και για τις παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων, θα πραγματοποιηθούν από την ομάδα Re:Think σήμερα, αύριο και την Παρασκευή, από τις 6.00 έως τις 7.30 το απόγευμα.
-Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «Μέσ’ του Μαγιού τις μυρωδιές… χορεύουμε!».
-Εκπαιδευτικά προγράμματα από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας με θέμα: «Με τις αισθήσεις στη μαγεία των φυτών». Τα εργαστήρια αυτά θα πραγματοποιηθούν σήμερα και αύριο από τις 9.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι.
-Εικαστικά Εργαστήρια από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις».
Επίσης, το 8ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, σήμερα, από τις 10.00 το πρωί έως τις 12.00 το μεσημέρι, θα παρουσιάσει ένα υδροπονικό σύστημα καλλιέργειας, που δημιούργησαν οι μαθητές στο πλαίσιο ευρωπαϊκού προγράμματος, σε συνεργασία με το ΤΕΙ Καλαμάτας.
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της έκθεσης πραγματοποιούνται καθημερινά παράλληλες εκδηλώσεις, από τους Συλλόγους που φιλοξενούνται στα βαγόνια του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.
Όσον αφορά στο βιωματικό εργαστήριο ανθοδετικής με τίτλο «Ανθοσυνθέσεις και διακόσμηση. Κατασκευή συνθέσεων με λουλούδια και φρούτα του κήπου», που ήταν προγραμματισμένο για την Πέμπτη, θα γίνει σήμερα στις 7.00 το απόγευμα. Το εργαστήριο θα παρουσιάσουν καθηγητές από το ΤΕΙ Καλαμάτας και οι συμμετέχοντες με τις κατάλληλες οδηγίες θα μπορέσουν να δημιουργήσουν τις δικές τους ανθοσυνθέσεις.

Πηγή: tharrosnews.gr