Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Αυστραλία: Στον ορίζοντα η 24ωρη λειτουργία του τρένου στην Μελβούρνη.

 Στην υλοποίηση της προεκλογικής του δέσμευσης για 24ωρη λειτουργία των δημόσιων συγκοινωνιών στην Μελβούρνη τα Σαββατοκύριακα, προχωρά ο πρέμιερ της Βικτώριας, Daniel Andrews. 
  Η κυβέρνησή του έχει ήδη ξεκινήσει τον υπολογισμό του σχετικού κόστους, σε συνεργασία με τον οργανισμό λειτουργίας του Μετρό και το σωματείο εργαζομένων στους σιδηροδρόμους, τα τραμ και τα λεωφορεία, ώστε το μέτρο, το οποίο έχει την ονομασία "Homesafe", καθώς αποσκοπεί στην ασφαλή μετακίνηση των πολιτών, να ξεκινήσει να εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου 2016 - αρχικά για δοκιμαστικό διάστημα ενός έτους. 
  Οι εμπλεκόμενοι φορείς συμφωνούν ότι για την επέκταση του ωραρίου με δρομολόγια που θα εκτελούνται κάθε μισή ώρα κατά την διάρκεια της νύχτας, θα χρειαστούν 83 οδηγοί, με το σχετικό κόστος να υπολογίζεται στα 50 εκατομμύρια, εντός των προεκλογικών εκτιμήσεων. 
  Ωστόσο, άλλα 20 εκατομμύρια αναμένεται να κοστίσει η επιπλέον αστυνομική δύναμη που θα χρειαστεί για την φύλαξη των σταθμών, καθώς η πρόθεση της κυβέρνησης είναι να εφαρμοστεί το μέτρο σε όλο το μητροπολιτικό σιδηροδρομικό δίκτυο.

Πηγή: neoskosmos.com