Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Βόλτα με το τρένο, από την Πάτρα στον Άγιο Βασίλειο!

 Η εικόνα είναι ο δυνάστης των λέξεων. Λέει όσα δεν λένε τα σύμφωνα και τα φωνήεντα όσο καλά και αν δέσουν μεταξύ τους. Εν προκειμένω, λένε μια μικρή ιστορία, που διαρκεί όσο μια βόλτα με το τρένο από την Πάτρα στον Άγιο Βασίλειο και πάλι πίσω.

 Μια βόλτα με τον Προστιακό, το μεταφορικό μέσο που μεταφέρει περί τους 180.000 ανθρώπους τον μήνα, δηλαδή σχεδόν ένα εκατομμύριο ανθρώπους το χρόνο... 
Το thebest.gr επβιβάστηκε στο σταθμό και ο φωτογράφος Δημήτρης Χριστοδουλόπουλος σας μεταφέρει την ατμόσφαιρα αυτού του γρήγορου και αγαπημένου μέσου, που όταν πιάνει άνοιξη αρχίζει τα ζει τις μεγάλες του δόξες και το καλοκαίρι βουίζει από τις φωνές των 16άρηδων που εκδράμουν για μπάνιο ή για διασκέδαση σε περιοχές εκτός κέντρου, εύκολα προσβάσιμες μέσω του δικού τους φθηνού ...ταξί.
 Εικόνες μέσα από το τρένο λοιπόν ή αλλιώς, οι επιβάτες και η ατμόσφαιρα του Προαστιακού μέσα από λεπτομέρειες που μαρτυρούν διάθεση, σκέψεις και καταστάσεις από μια καθημερινότητα που έχει τους δικούς της μικρούς ήρωες. Αυτούς που επιβιβάζονται με σπορτέξ και φόρμες και αυτούς που έχουν συντροφιά τον χαρτοφύλακα.
Αυτούς που τρέχουν να προλάβουν, αυτούς που αράζουν στην στάση και αυτούς που προλαβαίνουν να πάρουν έναν μικρό υπνάκο, στα λίγα λεπτά που κρατάει μια μικρή διαδρομή, η οποία ωστόσο έχει μετατραπεί σε μεγάλη υπόθεση για τις μεταφορές σε μια πόλη που δεν τα πάει και τόσο καλά με το θέμα.
Και μέσα σ΄όλα και λίγα απο τα γνωστά κουσούρια μας: τα παρατημένα μπουκάλια με το νερό στα καθίσματα και στα παράθυρα, να μαρτυρούν ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας....

Πηγή: thebest.gr