Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Συνελήφθη 58χρονος, για ασέλγεια σε ανήλικο, σε υπαίθριο χώρο του παλιού Σ.Σ Θεσσαλονίκης.

Συνελήφθη 58χρονος για ασέλγεια σε βάρος ανήλικου αγοριού   Για ασέλγεια σε βάρος ενός 11χρονου αγοριού συνελήφθη ένας 58χρονος άστεγος άνδρας στη Θεσσαλονίκη, η ζωή του οποίου θυμίζει σενάριο χολιγουντιανής περιπέτειας.
 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ελληνικής καταγωγής άντρας είχε απασχολήσει πριν από τριάντα χρόνια τις διωκτικές αρχές της Θεσσαλονίκης για υπόθεση δολοφονίας αστυνομικού, πράξη για την οποία καταδικάστηκε και φυλακίστηκε.
  Ύστερα από σχεδόν είκοσι χρόνια εγκλεισμού αποφυλακίστηκε πριν από λίγα χρόνια υπό όρους, τους οποίους όμως κατηγορείται ότι παραβίασε. Το τελευταίο διάστημα φέρεται ότι ζούσε στους δρόμους μη έχοντας πόρους ζωής.
  Αστυνομικοί του τμήματος προστασίας ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης τον συνέλαβαν χθες το μεσημέρι, ύστερα από καταγγελία άνδρα, ο οποίος ανέφερε στην ΕΛ.ΑΣ. ότι αντιλήφθηκε τον 58χρονο να ασελγεί σε βάρος ανήλικου αγοριού, σε υπαίθριο χώρο του παλιού σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.
 Αμέσως μετά την καταγγελία του περιοίκου, και με βάση την περιγραφή που έκανε, έγιναν αστυνομικές αναζητήσεις, με συνέπεια ένα 24ωρο αργότερα να εντοπιστεί ο φερόμενος ως δράστης και να συλληφθεί.
  Παράλληλα, αστυνομικοί εντόπισαν το 11χρονο αγόρι, που, στο πλαίσιο της προανάκρισης και παρουσία ψυχολόγου, αναγνώρισε τον 58χρονο, ενώ, την ίδια ώρα, η μητέρα του, εξεταζόμενη, δήλωσε άγνοια για το καταγγελλόμενο περιστατικό.
  Κατά την προανάκριση αποκαλύφθηκε ότι ο 58χρονος διατηρεί πλούσιο φάκελο στην Αστυνομία. Η εγκληματική του δράση, όπως ανακοινώθηκε, περιλαμβάνει πράξεις όπως ανθρωποκτονία με πρόθεση, οπλοφορία, κλοπές, ζωοκλοπή, επικίνδυνη σωματική βλάβη και οπλοχρησία, ενέργειες για τις οποίες καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης.
  Η δολοφονία, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τελέστηκε το 1985, με θύμα έναν αστυνομικό. Όπως έγινε γνωστό, ο τότε 28χρονος δράστης κατηγορήθηκε ότι παρακολουθούσε τις ερωτικές περιπτύξεις ανδρόγυνου στο περιαστικό δάσος του Σεϊχ Σου. Όταν ο άνδρας, που ήταν αστυνομικός, αντιλήφθηκε την παρουσία του, φέρεται ότι κινήθηκε προς το μέρος του, με συνέπεια ο δράστης να τον πυροβολήσει με καραμπίνα και να τον τραυματίσει θανάσιμα.
  Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε και φυλακίστηκε, ενώ πριν από 10 χρόνια, έχοντας εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της ποινής του, αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους. Τους περιοριστικούς όρους όμως τους παραβίασε, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθεί βούλευμα από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών 'Αμφισσας.
 Εκτός από τη δικογραφία για ασέλγεια, σχηματίστηκε δεύτερη δικογραφία σε βάρος του για παραβίαση των όρων αποφυλάκισης, ενώ οδηγείται στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για τα περαιτέρω.

Πηγή: news.gr