Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

Ασύρματη πλοήγηση μοντέλων τρένου, μέσω έξυπνων συσκευών; Το μέλλον είναι εδώ!!!

 Οι τάσεις για το μέλλον της βιομηχανίας παιχνιδιών έχουν ψηφιακό άρωμα, όπως φάνηκε στη διεθνή έκθεση παιχνιδιών Spielwarenmesse στην Νυρεμβέργη.
Alan. Έτσι ονομάζεται το νέο σύστημα ελέγχου τρένων μοντελισμού κατασκευασμένο από την εταιρεία Toy-Tec και είναι συμβατό ακόμη με τα αναλογικά τρένα μοντελισμού. Το σύστημα Alan έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στον χειρισμό, καθώς μέχρι πρότινος, φαινόταν αδύνατο να έρθουν σε επαφή ο παλιός αναλογικός κόσμος των τρένων μοντελισμού και η διαχείρισή τους μέσω smartphones, tablets και υπολογιστών.
  Το σύστημα Alan χρησιμοποιεί ασύρματη τεχνολογία και είναι συμβατό με όλες τις μάρκες τρένων μοντελισμού. Το νέο σύστημα ελέγχου βασίζεται στη λειτουργία εντοπισμού του τρένου. Ανεξάρτητα από το αν το τρένο χρησιμοποιεί αναλογική, ψηφιακή ή μικτή τεχνολογία, ο έλεγχος γίνεται μέσω υπολογιστή, smartphone ή tablet, ενώ το περιβάλλον της εφαρμογής, σας δίνει την αίσθηση ότι οδηγείτε κανονικό τρένο!
  Επιπλέον, το σύστημα Alan χρησιμοποιεί και την λειτουργία «Plug – N – Play», δηλαδή, οτιδήποτε συμβαίνει στο τρένο από το άνοιγμα των φώτων και το πάτημα της κόρνας μέχρι και το σημείο που στρίβει, είναι συνδεδεμένα στο σύστημα μέσω μιας ενιαίας σύνδεσης. Το σύστημα επικοινωνεί ασύρματα (Wifi), με οποιαδήποτε συσκευή έχει εγκατεστημένη κάποια από τις τελευταίες εκδόσεις πλοηγών (Chrome, Firefox, Safari, κτλ.) ανεξάρτητα από το αν η συσκευή αυτή είναι υπολογιστής, ταμπλέτα ή smartphone. Ως συνέπεια, δεν χρειάζεται η εγκατάσταση κάποιου προγράμματος και έτσι το χόμπι σας φτάνει σε άλλο επίπεδο! Επιπλέον, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του συστήματος Alan, είναι η σημασία που έχει δοθεί στον κινητικό έλεγχο του τρένου (kinetic control) απλά κουνώντας την ταμπλέτα ή το smartphone.
  Ίσως το σύστημα Alan να φαντάζει εξωπραγματικό, όμως η εταιρεία Toy-Tec παρουσίασε το συγκεκριμένο σύστημα στη διεθνή έκθεση παιχνιδιών Spielwarenmesse στην Νυρεμβέργη, όπου ο ιδρυτής της εταιρείας και εφευρέτης Alexander Gaugler, αποκάλυψε αυτήν την καινοτομία.
  Στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη ασχολούνται εδώ και αρκετές δεκαετίες με το συγκεκριμένο χόμπι, ενώ σταδιακά καταφθάνει και στην Ελλάδα. Μέσω του μοντελισμού, μόνο οφέλη μπορεί να αποκομίσει κάποιος. Θεωρείται μια εξαιρετική εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από την οποία αποκτούμε πολλές δεξιότητες. Κυρίως για τα παιδιά που βαριούνται εύκολα, είναι μια διαδικασία διαδραστική που σίγουρα θα κρατά το ενδιαφέρον τους αμείωτο!

Πηγή: digitallife.gr