Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Επιστολή του Συνδέσμου Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μ-Θ προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Υγείας

Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα με κοινοποίηση στον Υπουργό Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή, απέστειλε ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Μακεδονίας – Θράκης στην οποία κάνει λόγο για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί με τις περικοπές στις συντάξεις τους αλλά και τις κακές παρεχόμενες ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες στα μέλη του
Παραθέτουμε αυτούσια όλη την επιστολή.



Κύριε Πρωθυπουργέ της χώρας.

  Αντιλαμβανόμαστε ότι επιτελείτε τη δυσκολότερη διακυβέρνηση της χώρας τα τελευταία εκατό, ίσως και περισσότερα χρόνια. Ακόμα αντιλαμβανόμαστε τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί σε όλους τους τομείς του ελληνικού κράτους.  Εμείς οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί του σωματείου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ παρακολουθούμε ενεργά τις πολιτικές που εφάρμοζε η εκάστοτε κυβέρνηση στη χώρα μας και τις επιπτώσεις που έχουν αυτές οι πολιτικές, ιδίως στο φτωχό λαό. Με βάση τα όσα εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, στο όνομα του να σωθεί η χώρα και ο λαός της από την καταστροφή, διέπραξαν κατά την άποψή μας ολέθρια έως και εγκληματικά λάθη, ιδίως σε βάρος  των συνταξιούχων. Αφορούν  τη σύνταξη τους που μειώθηκε κατά 40% με την οριζόντια μέθοδο, καθώς και την υγειονομική τους περίθαλψη που λεηλατήθηκε από τους επιτήδειους . Ανησυχούμε γιατί ακόμα και τώρα που ο ασφαλιστικός οργανισμός του ΕΟΠΥΥ-ΠΕΔΙ καθώς λειτουργεί, λεηλατείται, με αποτέλεσμα να ταπεινώνει την Τρίτη ηλικία, που ταλαιπωρείται βάναυσα από τους γιατρούς του οργανισμού.  Καταγγέλλουμε τους γιατρούς του οργανισμού γιατί αν δεν δώσουν χρήματα οι συνταξιούχοι για την επίσκεψη, δεν πρόκειται ποτέ να κλείσουν ραντεβού μαζί τους για να εξεταστούν, ακόμα και να γράψουν φάρμακα, με πρόσχημα ότι συμπλήρωσε ο αριθμός των ασθενών που πρέπει να εξετάσουν και ας είναι αρχές του μήνα.
            Διαφωνούμε με την περαιτέρω μείωση της σύνταξης μας, που αν γίνει θα είναι ο τέταρτος γύρος λεηλασίας, με τη δική σας συναίνεση. Έτσι δικαιολογημένα θα είστε και εσείς από τους ανακόλουθους πρωθυπουργούς, που άλλα είπαν στο λαό που έχει κουραστεί να το σερβίρουν «αισιοδοξία» και να βιώνει πανωλεθρία. Σας θυμίζουμε ότι οι συνταξιούχοι έκαναν με το παραπάνω το καθήκον τους, συνέβαλαν οικονομικά με το 40% της σύνταξης τους στην προσπάθεια της σύγκλισης των οικονομιών της Ε.Ε και της οικονομικής ανόρθωσης της χώρας. Καιρός είναι να συμβάλουν και αυτοί που με τον ένα ή τον άλλο παράνομο τρόπο θησαύρισαν και δυστυχώς δεν τους έχουν καθόλου ενοχλήσει. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είστε συνεπής σε ότι είπατε και ότι με πολύ κόπο και κοινωνική ευαισθησία θα καταφέρετε να κάνετε αυτά που δεν έκαναν οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί και που αφορούν την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την αξιοποίηση της ανεκμετάλλευτης περιουσίας του κράτους, την εξαφάνιση του παραεμπορίου, την καταπολέμηση της ανεργίας που δυναστεύει και μεταναστεύει την νεολαία μας.
            Οι συνταξιούχοι της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ θα στηρίξουν με όλους τους τρόπους, τις πολιτικές και τις προσπάθειες που θα γίνουν, προκειμένου  να φτιαχτεί ένα σύγχρονο - δίκαιο κράτος   με επίκεντρο την ανθρώπινη συμπεριφορά και αξιοπρέπεια.  


                                Για  Δ Σ του Σ.Σ.Σ.   ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ


                        Ο πρόεδρος                                                     Ο γεν  γραμματέας 

            Μπερμπεγιάνης  Δημήτριος                                        Πυτιτζόγιας  Βασίλειος