Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Σύγκρουση τρένων με τουλάχιστον 50 τραυματίες βόρεια της Ζυρίχης. Δείτε εικόνες και βίντεο!

 Δύο τρένα συγκρούσθηκαν το πρωί στο Ραφτς, βόρεια της Ζυρίχης, ανακοίνωσε η αστυνομία του καντονίου.

«Ατύχημα συνέβη το πρωί, είναι σοβαρό, υπάρχουν τραυματίες», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας.
  Οπως μεταδίδει το Russia Today, οι τραυματίες είναι τουλάχιστον 50, ενώ τα διεθνή μέσα αναφέρουν πως από τη σύγκρουση εκτροχιάστηκαν πέντε συρμοί.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στις ενημερωτικές ιστοσελίδες, η σύγκρουση σημειώθηκε ανάμεσα σε τοπικό τρένο και σε συρμό του προαστιακού σιδηροδρόμου στην έξοδο του σταθμού του Ραφτς.

Βαγόνια έχουν ανατραπεί, στον τόπο έχουν σπεύσει ασθενοφόρα, καθώς και συνεργεία διάσωσης και πυροσβέστες, σύμφωνα με την εφημερίδα Βlick.

Η σιδηροδρομική σύνδεση ανάμεσα στο Μυλάς και το Σαφτχάουζ έχει διακοπεί.

Ενας μάρτυρας που επέβαινε σε ένα από τα δύο τρένα ανέφερε ότι «πιθανόν ο μηχανοδηγός (του προαστιακού S-Bahn Schaffhausen) παράβλεψε κόκκινο σηματοδότη» , αλλά τότε «από πίσω ήρθε το γρήγορο τρένο από τη Ζυρίχη με κατεύθυνση το Schaffhausen», με αποτέλεσμα η πρώτη αμαξοστοιχία να εμβολιστεί και να μετατοπιστεί προς το πλάι.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου επιβάτη του προαστιακού, του 18χρονου January Sieber, «τα τρένα έδειχναν να έχουν υποστεί μεγάλη ζημιά» και το S-bahn Schaffhausen έβγαζε καπνό από το μπροστινό μέρος του. Την ίδια ώρα, άλλος μάρτυρας ανέφερε πως τα τρένα συγκρούστηκαν επειδή το ένα από τα δύο στεκόταν ακίνητο στη γέφυρα.
Και οι δύο οδηγοί, μετά τη σύγκρουση, ζήτησαν από τους επιβάτες να αποβιβαστούν, την ώρα που ασθενοφόρα πλησιάζαν στην περιοχή για να παραλάβουν τους τραυματίες, σύμφωνα με τα λεγόμενα στα τοπικά μέσα ενός εργαζόμενου των Σιδηροφρόμων, ο οποίος δεν κατονομάστηκε.



Πηγή: iefimerida.gr