Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Επιστολή της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών προς τον πρόεδρο του ΟΣΕ για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες

Με έγγραφο της, που απέστειλε στον Πρόεδρο και Διευθύνον Σύμβουλο του ΟΣΕ κ. Παναγιώτη Θεοφανόπουλο, η Ομοσπονδία Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών επισημαίνει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί με την έκδοση νέων σιδηροδρομικών ταυτοτήτων σε κατηγορίες συνταξιούχων σιδηροδρομικών και ζητά την παρέμβαση του για την επίλυσή τους. Στο έγγραφό της η Ομοσπονδία αναφέρει:

"Κύριε Πρόεδρε, 
Η Ομοσπονδία και τα Σωματεία - Μέλη μας, που εκπροσωπούμε τους Συντ/χους Σιδ/κούς σε όλη την Ελλάδα, όπως σας γνωρίσαμε και στη πρόσφατη συνάντησή μας, αναφορικά με το θέμα της ηλεκτρονικής έκδοσης υπηρεσιακών ταυτοτήτων, διαπιστώνουμε ότι παρουσιάζονται πολλά προβλήματα. 

Επειδή με τις εγκυκλίους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν καλύπτονται όλες οι περιπτώσεις των μέχρι σήμερα δικαιούχων Συντ/χων του ΟΣΕ, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μην τους δέχεται το ηλεκτρονικό σύστημα και δεν μπορούν να στείλουν τα απαιτούμενα στοιχεία όπως π.χ. μεταταχθέντες του Ν. 3891/2010, προστατευόμενα μέλη, άγαμες θυγατέρες κλπ. 

Σας επισημαίνουμε ότι οι Σιδηροδρομικές ταυτότητες έχουν πολλαπλές χρήσεις αλλά κυρίως είναι θέμα ηθικό και θέμα αναγνώρισης των Σιδηροδρομικών. Παρακαλούμε όπως επιληφθείτε του θέματος και ληφθούν οι απαιτούμενες αποφάσεις για την κάλυψη όλων των περιπτώσεων με δεδομένη μάλιστα την μικρή συμμετοχή - υποβολή στοιχείων - στο σύστημα. Είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε βοήθεια, κυρίως όσον αφορά την έγκαιρη διανομή των νέων ταυτοτήτων στους Συνταξιούχους." 

Εκ μέρους του ΔΣ της Ομοσπονδίας & των Σωματείων - Μελών της  

               Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας 

        Αποστολόπουλος Βασίλης               Κάσσης Κυριάκος