Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Μετρό Μόσχας: Επεκτάθηκε η Γραμμή 1, έργα επέκτασης και στη Γραμμή 2


Ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα Μετρό είναι στη Μόσχα

1,4 χιλιόμετρα επεκτάθηκε προς τα νότια η γραμμή 1 του μετρό της Μόσχας. Πλέον το τέρμα δεν θα είναι ο σταθμός Yugo-Zapadnaya αλλά ο σταθμός Troparyevo.

Ο σταθμός Troparyevo είναι 196ος σταθμός του δικτύου. Βρίσκεται σε βάθος 12 μέτρων και διαθέτει κεντρική αποβάθρα. Ο σταθμός σχεδιάστηκε από την εταιρεία Inzhproekt. Ο ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Mosmetrostroy.

Ο σταθμός Yugo-Zapadnaya χρησιμοποιείται σήμερα από 30 000 επιβάτες ανά ώρα. Αυτό το νούμερο προβλέπεται πλέον να μειωθεί σε 15.000 με το άνοιγμα της επέκτασης.

Το επόμενο τμήμα, από το Troparyevo στο σταθμό Rumyantsevo, πρόκειται να ανοίξει στα μέσα του 2015. Το τμήμα θα διαθέτει σήραγγας στο τμήμα 2 χλμ και σαν έργο έχει ξεκινήσει από τον Ιούλιο του 2013.

Στις 30 Νοεμβρίου ολοκληρώθηκε η διάνοιξη σήραγγας 2,7 χιλιόμετρα στη βόρεια επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό από Rechnoy Vokzal στο Khovrino. Αυτή η επέκταση έχει προγραμματιστεί να ανοίξει στα τέλη του 2015. Το Μετρό της Μόσχας διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα Μετρό παγκοσμίως και μετακινεί περισσότερους απο 1 δις επιβάτες ετησίως.

ypodomes.com