Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Golden Eagle Danube Express: Από την Βουδαπέστη στην Τεχεράνη με το τρένο











Ένα ταξίδι στο χρόνο απολαμβάνουν οι επιβάτες του Golden Eagle Danube Express που, ταξιδεύοντας από την Ουγγαρία στο Ιράν, γνωρίζουν τη μαγεία της Ανατολής
Από τη Βουδαπέστη στην Τεχεράνη ταξιδεύει το πολυτελές τρένο Golden Eagle Danube Express, με τον αέρα και την αισθητική άλλων εποχών.


Το τρένο, αναχωρεί από το σταθμό Νουγκάτι και μέσω Ρουμανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας, θα φτάσει στο Ιράν μετά από 13 ημέρες, έχοντας διανύσει 7.000 χιλιόμετρα. Οι 70 επιβάτες του, εξυπηρετούνται από 30μελές πλήρωμα.


Ταξιδεύοντας από τις όχθες του Δούναβη, στις ακτές του Βοσπόρου και πάνω στην αρχαία γη της Περσίας, το μοναδικό αυτό ταξίδι γίνεται σε προορισμούς που σπάνια ζει από κοντά ο επισκέπτης από τη Δύση.


Στη διάρκεια του ταξιδιού, προσφέρονται διανυκτερεύσεις σε πολυτελή ξενοδοχεία, καθώς ο ταξιδιώτης έχει την δυνατότητα να ξεναγηθεί στις διάφορες πόλεις - σταθμούς της διαδρομής.


Μια μπάντα υποδέχεται το τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό Βουδαπέστης. Το ταξίδι αναβιώνει τη σιδηροδρομική παράδοση: το τρένο λειτουργεί με ατμομηχανή και οι μηχανικοί δεν σταματούν να τροφοδοτούν τις μηχανές με κάρβουνο.


Οι επιβάτες απολαμβάνουν πολυτελή γεύματα στο εστιατόριο του τρένου, ακούν μουσική από την πιανίστα που βρίσκεται στο μπαρ ή κοιμούνται στις άνετες καμπίνες τους, στα βαγόνια που θυμίζουν το θρυλικό Orient Express.


της Ρένιας Τσιτσιμπίκου