Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2014

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των σιδηροδρομικών αύριο στο Υπουργείο Εργασίας

 Κοινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία των σιδηροδρομικών αύριο  Τετάρτη 8 Οκτωβρίου στις 10.30 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εργασίας με βασικό αίτημα  την καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς.
Στην τραγική κατάσταση που βρίσκετε το Ταμείο πρόνοιας επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Πανελλήνια Ομοσπονδία σιδηροδρομικών η οποία ζητά να επιστραφούν τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν με το PSI από το ΤΑΜΕΙΟ ΠΡΟΝΟΙΑΣ των Σιδηροδρομικών, ώστε να μπορούν να πάρουν το εφάπαξ τους οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί καθώς επίσης και ο υπολογισμός του εφάπαξ να πραγματοποιείται με βάση το δικαιούμενο ποσό σε συνάρτηση πάντα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.

Επίσης σε ανακοίνωση του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Συνταξιούχων σιδηροδρομικών «Η ΕΝΟΤΗΤΑ» μεταξύ των άλλων αναφέρει:

«Είναι γνωστή σε όλους μας η οικονομική κατάσταση του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΡΟΝΟΙΑΣ.  Μετά το κούρεμα των αποθεματικών του (PSI) στις 12/3/2012, που είχε σαν αποτέλεσμα την υπεξαίρεση 45 εκατομμυρίων ευρώ, εκατοντάδες συνάδελφοι δεν μπορούν να πάρουν το εφάπαξ τους.

Ταυτόχρονα όπως προβλέπεται με τις μνημονιακές νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης, θα γίνει δραματική μείωση στο εφάπαξ με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του».