Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Οι σιδηροδρομικοί τίμησαν τον Άγιο προστάτη τους

Τον προστάτη τους Άγιο Απόστολο και Διάκονο Φίλιππο, τίμησαν και φέτος, οι σιδηροδρομικοί της Λάρισας, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, με εκδηλώσεις που οργανώνονται από τον Σύλλογο Φίλων του Σιδηροδρόμου, το Πολιτιστικό Κέντρο Σιδηροδρομικών Λάρισας, το Τοπικό Εργασιακό Συμβούλιο (ΤΕΣ), τους εδώ εκπροσώπους των Σιδηροδρομικών Σωματείων και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Συνταξιούχων Σιδηροδρομικών Λάρισας «Άγιος Φίλιππος».
Το πρωί τελέστηκε θεία λειτουργία, με θείο κήρυγμα και μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των αποθανόντων μελών των συλλόγων και όλων των σιδηροδρομικών και των μελών των οικογενειών τους. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο παλιό κοιμητήριο Λάρισας. Χθες το απόγευμα τελέστηκε μέγας εσπερινός με αρτοκλασία, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα των σιδηροδρομικών στην Ανθούπολη (οδός Άρτης) και έγινε λιτάνευση της ιερής εικόνας του αγίου και θείο κήρυγμα για τη ζωή και το έργο του Αγίου Φιλίππου.

                             Στην Θεσσαλονίκη

Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στο παρεκκλήσιο του Αγίου Διακόνου Φιλίππου που βρίσκεται εντός του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τόσο τον χθεσινό εορταστικό εσπερινό όσο και την σημερινή πανηγυρική θεία λειτουργία μεταξύ των οποίων και πολλοί σιδηροδρομικοί. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι είναι η μοναδική εκκλησία στο σιδηροδρομικό δίκτυο που βρίσκεται και λειτουργεί κανονικά εντός σιδηροδρομικού σταθμού.

«Ελευθερία» Λάρισας