Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Στάση προαστιακού στην Ιτέα Τεμπών


ΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΙΧ. ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΟΥ Κ. ΚΟΛΛΑΤΟΥ

Στις …ράγες μπαίνει η προοπτική κατασκευής στάσης του προαστιακού σιδηροδρόμου στην Ιτέα του δήμου Τεμπών.
Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις διαβεβαιώσεις του υπ. Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη προς τον δήμαρχο κ. Κων/νο Κολλάτο, με τον οποίο συναντήθηκαν πρόσφατα στο υπουργείο Μεταφορών.

Το σχετικό αίτημα υπέβαλε ο δήμαρχος Τεμπών, έχοντας την ένθερμη υποστήριξη και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Κ. Αγοραστού. Άλλωστε η πρόταση εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιο Δήμου και Περιφέρειας για μια σειρά ήπιων παρεμβάσεων, που θα αναδείξουν συνολικά την Κοιλάδα των Τεμπών, με το σταθμό στην Ιτέα να αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς βρίσκεται στην είσοδο της κοιλάδας.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης είδε εξ΄αρχής με μεγάλο ενδιαφέρον την πρόταση και έδωσε εντολή αμέσως στις εμπλεκόμενες υπηρεσίες να την εξετάσουν με θετικό πνεύμα. Για το σκοπό αυτό μάλιστα, πρόκειται να επισκεφτούν –το αμέσως προσεχές διάστημα- την περιοχή ο πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ και επικεφαλής των Τεχνικών Υπηρεσιών της εταιρίας.

Μεγάλο ατού στο αίτημα του δήμου αποτελεί το χαμηλό κόστος κατασκευής, καθώς, λόγω και της μορφολογίας του εδάφους δεν απαιτούνται πολλές εργασίες, ει μη μόνο η κατασκευή δύο κρηπιδωμάτων και δύο στεγάστρων. Μάλιστα για το συγκεκριμένο έργο υπάρχει τεχνική έκθεση και μελέτη (ήδη από το 2003), η οποία απλά χρήζει επικαιροποίησης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Τεμπών, η συγκεκριμένη στάση, πέρα από την εξυπηρέτηση ενός μεγάλου αριθμού δημοτών από περιοχές που βρίσκονται στην «καρδιά» του δήμου Τεμπών, θα «δέσει» με το σχέδιο ανάδειξης, μέσω και άλλων τρόπων και μορφών, της Κοιλάδας των Τεμπών, συμβάλλοντας καθοριστικά στην αύξηση της επισκεψιμότητας συνολικά της περιοχής.

Να σημειωθεί πάντως ότι ο δήμαρχος Τεμπών, με βάση και απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, έθεσε και το θέμα της λειτουργίας του σταθμού στον Ευαγγελισμό, όπου επίσης έχουν κατασκευαστεί κρηπιδώματα, αλλά, σύμφωνα με την πληροφόρηση από παράγοντες της ΕΡΓΟΣΕ κρίνεται ασύμφορη η κατασκευή υπέργειας διάβασης και ασανσέρ στο σταθμό.

* Τέλος, σε ότι αφορά τον ολοκληρωμένο οδικό κόμβο, στο ύψος των διοδίων του Πυργετού, παρασχέθηκαν εκ νέου διαβεβαιώσεις για την κατασκευή του.

"Ελευθερία" Λάρισας