Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Το εργασιακό καθεστώς στον σιδηροδρομικό σταθμό Οινόης καταγγέλλει εργαζόμενος του ΟΣΕ.

«Πριν ένα μήνα περίπου το απόγευμα κόπηκε η μία από τις δύο νυχτερινές βάρδιες των κλειδούχων της Οινόης για να επανδρωθεί με κλειδούχο ο σταθμός του Αλιάρτου για εργασίες ηλεκτροκίνησης.

Επειδή το βράδυ όμως έχουμε δύο εμπορικά τρένα που γίνονται ελιγμοί στην Οινόη, ένα ανερχόμενο κατά τις 23:00 και ένα κατερχόμενο κατά τις 4:00 έφτιαξαν την πρωινή και την απογευματινή βάρδια κατά πώς τους βόλευε για να υπάρχουν δύο κλειδούχοι όπως ορίζει ο κανονισμός για να γίνουν οι ελιγμοί με ασφάλεια (04:00 – 14:00) η πρωινή και 14:00 – 24:00 η απογευματινή).
Όλα αυτά τα μάθαμε την επομένη το πρωί που πήγαμε για δουλειά.
Όταν προσπαθήσαμε να ενημερώσουμε το σωματείο μας για την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί λέγοντας τους ότι δεν είναι δυνατόν να δουλεύουμε δεκάωρα και να ψάξουμε να βρούμε μια άλλη λύση, η απάντηση εκλεγμένου μέλους του σωματείου μας ήταν ότι είμαστε αντιδραστικοί, ότι θέλουμε το κλείσιμο του σιδηροδρόμου και ότι εκείνος δεν μπορεί να συμβάλει σ αυτό. Ακόμη είπε ότι μας ‘‘έφτιαξε’’ με ώρες υπερωριακές άρα φρόντισε για μας και αντί για ευχαριστώ εμείς διαμαρτυρόμαστε. Όταν του είπαμε ότι η δουλειά του σωματείου δεν είναι να μοιράζει ώρες αλλά να φροντίζει την τήρηση των κανονισμών για την ασφαλή εργασία υπήρξε έκρηξη εκ μέρους του και βρίζοντας μας έκλεισε το τηλέφωνο.
Όσο για τον πρόεδρο του σωματείου μας ‘‘ένιψε τας χείρας του’’ λέγοντας μας ότι δεν ξέρει και δεν του είπε κανένας τίποτα για όλα αυτά.
Για όλα αυτά λοιπόν καταγγέλλω το σωματείο των κλειδούχων.
Οι πράξεις αυτών των εκλεγμένων από τους εργαζομένους μας οδηγούν σε εργασιακό τέλμα. Συνεχίζουν τις μικροπολιτικές μοιράζοντας ωρίτσες δεξιά κ’ αριστερά αντί να ζητούν δυναμικά προσλήψεις και συνεχίζουν όταν αντιδρούμε και δεν υπακούμε σε όλες τις φτηνές απειλές και τις φανφάρες ότι δήθεν αυτοί αγαπούν τον σιδηρόδρομο ενώ εμείς επιδιώκουμε το κλείσιμο του.(Αν είναι δυνατόν)
Ξυπνήστε κύριοι καταλάβετε επιτέλους ότι με ωρίτσες και ρουσφέτια καταντάμε υπόδουλοι.
Σηκώστε το κεφάλι και αγωνιστείτε για τα δικαιώματα μας, γιατί έχουμε και απ’ αυτά.
Εμείς σαν εργαζόμενοι έχουμε βάλει ‘‘πλάτη’’ πολλές φορές και θα βάλουμε άλλες τόσες αν χρειαστεί αλλά ‘‘δούλοι’’, του συστήματος που μας έφερε σ’ αυτό το σημείο δεν θα γίνουμε ποτέ.
Αυτή την φορά δεν θα γράψω ονόματα, μόνο αυτή την φορά όμως.»

Βαρσαμάς Αντώνης
Κλειδούχος Α’ Σ. Σ. ΟΙΝΟΗΣ