Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ποιο ακίνητο-φιλέτο θα γίνει εμπορικό κέντρο στον Πειραιά

Επενδύσεις μέσω διαγωνισμών αξιοποίηση
ακινήτων-«φιλέτων» της δρομολογεί τις αμέσως προσεχείς εβδομάδες η ΓΑΙΑΟΣΕ, η θυγατρική του ΟΣΕ στην αγορά ακινήτων. 
Στα σχέδια της ΓΑΙΑΟΣΕ είναι και η αξιοποίηση ακινήτου-φιλέτου στην περιοχή του Πειραιά. 
Συγκεκριμένα, η ΓΑΙΑΟΣΕ δρομολογεί εντός των επόμενων εβδομάδων και την προκήρυξη διαγωνισμού για την αξιοποίηση ακινήτου στον Πειραιά, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον υφιστάμενο σταθμό των ΗΣΑΠ. 
Στόχος είναι η δημιουργία ενός εμπορικού κέντρου συνολικής δομημένης επιφάνειας 37.000 τ.μ., προϋπολογισμού της τάξεως των 50-60 εκατ. ευρώ. 
Το εμπορικό κέντρο θα δημιουργηθεί σε οικόπεδο 15 στρεμμάτων, στο σημείο που βρίσκεται ο τερματικός σιδηροδρομικός σταθμός του Πειραιά. 
Πέραν της μελέτης και κατασκευής, το ανάδοχο επενδυτικό σχήμα προβλέπεται να αναλάβει και τη διαχείριση του ακινήτου για περίοδο 30 ετών με δυνατότητα ανανέωσης. Σημειωτέον ότι η ΓΑΙΑΟΣΕ αναμένεται να διατηρήσει συμμετοχή στο εταιρικό σχήμα που θα αναλάβει το έργο. 
Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός και στο παρελθόν (πριν από την κρίση), ωστόσο εντέλει δεν υποβλήθηκαν δεσμευτικές προσφορές, παρά το γεγονός ότι η αρχική εκδήλωση ενδιαφέροντος ήταν μεγάλη. Αιτία ήταν οι επιτρεπόμενες χρήσεις, καθώς είχε προκριθεί η δημιουργία κτιρίου γραφείων, επιλογή όχι ιδιαίτερα ελκυστική για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές. Σήμερα, που οι συνθήκες στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων και το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό για ποιοτικά ακίνητα εισοδήματος καταγράφουν βελτίωση, η κίνηση για τη δημιουργία νέου εμπορικού κέντρου σε ένα από τα πλέον προνομιακά σημεία του Πειραιά φαντάζει φυσιολογική εξέλιξη. 

Πηγή: kathimerini.gr