Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Προς λύση οι διαφωνίες ΟΣΕ-ΕΡΓΟΣΕ για την επέκταση στο Λαύριο

Με σκοπό τη λύση, διεξάγεται συνάντηση

Υψηλής σπουδαιότητας συνάντηση θα έχουν σήμερα στο Υπουργείο Υποδομών ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ με σκοπό να λυθούν οι μεταξύ του διαφωνίες σχετικά με την επέκταση του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λαύριο.
Συγκεκριμένα όπως είπαν στο ypodomes.com πηγές από την ΕΡΓΟΣΕ, το θέμα θα επιχειρήσει να λύσει η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή. Τα σημαντικότερα αγκάθια είναι ο αριθμός των σταθμών-στάσεων από το Κορωπί μέχρι το Λαύριο όσο και η τελική ταχύτητα που θα μπορεί να αναπτύξει το τρένο.
Όπως όλα δείχνουν με λίγη καλή διάθεση οι διαφορές θα μπορέσουν να λυθούν και να προχωρήσουμε στην δημοπράτηση του σπουδαιότερου έργου για την Αττική και φυσικά της περιοχή της Λαυρεωτικής.
Τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα και οι όποιες τροποποιήσεις υπάρξουν θεωρητικά δεν θα καθυστερήσουν για πολύ την διαδικασία. Στόχος είναι μέχρι το 2020 το τρένο να μπορέσει και πάλι να σφυρίξει στο λιμάνι του Λαυρίου μετά από σχεδόν 80 χρόνια. 
Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ 2014-2020) μέσα από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη»

Νίκος Καραγιάννης-ypodomes.com