Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014

Επιστρέφει το θρυλικό τρένο Orient Express

Ήταν 12 Δεκεμβρίου του 2009 όταν το  τρένο Orient Express έκανε το τελευταίο δρομολόγιο του από το Στρασβούργο  για την  Βιέννη μετά από 126 χρόνια μεγάλης ιστορικής διαδρομής. Οι νέες συνθήκες στις μεταφορές  με δημιουργία τρένων υψηλών ταχυτήτων και αεροπορικές εταιρίες με χαμηλό κόστος,  έθεσαν σε αναγκαστική απόσυρση το θρυλικό τρένο.

Τέσσερα χρόνια μετά, το πιο διάσημο τρένο του κόσμου πρόκειται να επιστρέψει ξανά σε δράση. Την επομένη εβδομάδα  η εταιρία Γαλλικών σιδηροδρομικών  μεταφορών και ομάδα των SNCF θα ανακοινώσουν την δημιουργία του Orient Express, ως θυγατρική εταιρία,  με στόχο να ξεκινήσει την καμπάνια για την επιστροφή του τρένου με  υψηλού επιπέδου προσφερόμενες υπηρεσίες.
Όπως γράφουν η Financial Times η κρατική SNCF λέει ότι έχει συνάψει συμφωνία με τον κατασκευαστή του κορμού Moynat, που ανήκει  στον Γάλλο δισεκατομμυριούχο Bernard Arnault.
Ο κ. Bernard δήλωσε ότι «δουλεύουμε  για την δημιουργία ενός νέου πρωτότυπου τρένου πολυτελείας του 21ου αιώνα».

Το νέο Orient Express θα μεταφέρει 150 επιβάτες και αρχικά θα κάνει το δρομολόγιο μεταξύ Παρισιού και της Βιέννης και αναμένεται  να ξεκινήσει τις υπηρεσίες του μέσα σε πέντε χρόνια