Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Νέο μακελειό στο Βόλγκογκραντ από έκρηξη σε τρόλεϊ μετά την χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΚΑ ΝΕΚΡΟΙ
Νέα έκρηξη αυτή τη φορά σε τρόλεϊ συγκλόνισε σήμερα τη ρωσική πόλη Βόλγκογκραντ, με τουλάχιστον δέκα νεκρούς, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ το οποίο επικαλείται πηγές της αστυνομίας.
Η σημερινή έκρηξη έλαβε χώρα κοντά σε αγορά της πόλης το πρωί της Δευτέρας. Η περιοχή εκκενώθηκε και έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις και σωστικά συνεργεία.

Φωτογραφίες που αναρτήθηκαν σε ιστοσελίδες και μέσα κοινωνική δικτύωσης δείχνουν ένα καμένο όχημα και πτώματα διαμελισμένα τριγύρω.

Παράλληλα, πλάνα που μετέδωσε η κρατική τηλεόραση δείχνουν ό,τι απέμεινε από το κατεστραμμένο μπλε και λευκό τρόλεϊ με την οροφή του να έχει αποσπαστεί από το υπόλοιπο όχημα και πτώματα και συντρίμμια σκορπισμένα στο δρόμο.

Οι ομοσπονδιακές αρχές ανακοίνωσαν ότι για την έκρηξη, η οποία σημειώθηκε κοντά σε αγορά στη συνοικία Ντζερζίνσκι, διενεργείται έρευνα για "τρομοκρατική ενέργεια και διακίνηση όπλων".

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από αστυνομικές δυνάμεις, ενώ στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται και μέλη των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τη σημερινή ή τη χθεσινή επίθεση, από την οποία σκοτώθηκαν 16 άνθρωποι και τραυματίστηκαν δεκάδες. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι από τη χθεσινή επίθεση 37 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Οι δύο αυτές επιθέσεις εντείνουν την ανησυχία, όπως σχολιάζει το Ρόιτερς, σχετικά με την ασφάλεια των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου στο Σότσι που βρίσκεται σε απόσταση 690 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του Βόλγκογκραντ.

Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα μετά την επίθεση αυτοκτονίας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Βόλγκογκραντ από γυναίκα καμικάζι, η οποία στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 16 ανθρώπους.

Δράστης της χθεσινής επίθεσης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι μία γυναίκα, γεγονός που παραπέμπει ευθέως σε «μαύρη χήρα», ενώ οι ρωσικές αρχές θεωρούν την τρομοκρατική ενέργεια μία ακόμη στη σειρά του κύκλου βίας που έχει ανοίξει ενόψει των Χειμερινών Αγώνων του Σότσι (ξεκινούν σε έξι εβδομάδες).

"Εθνος"