Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Kατάκολο: «Βροχή» μηνύσεων σε επιχειρήσεις και αντιδράσεις

Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων του Κατακόλου οι οποίοι παραπονούνται για την ενοικίαση χώρου από τη ΓΑΙΟΣΕ σε ιδιώτη επαγγελματία προκειμένου να αναπτυχθούν τραπεζοκαθίσματα της επιχείρησής του μέσα στο χώρο του αλσυλίου στο Κατάκολο, εξέφρασε χθες σε δηλώσεις του στην εφ. «ΠΑΤΡΙΣ» ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Φραγκίσκος Κολόσακας.



Ο κ. Κολόσακας, τόνισε πως τόσο οι κάτοικοι όσο και τα μέλη του τοπικού συμβουλίου στηρίζουν τους νέους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο Κατάκολο ωστόσο επεσήμανε πως «υπάρχουν κάποια δεδομένα που θα πρέπει όλοι να σεβαστούν». Το πρόβλημα έχει ξεκινήσει τις τελευταίες μέρες, καθώς στο σημείο, όπως εξήγησε ο κ. Κολόσακας, ακριβώς δίπλα από το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας και σε μικρή απόσταση αφενός μεν από την παιδική χαρά της πλατείας του Κατακόλου και αφετέρου από το καλτσέτο που λειτουργεί εκεί, η ΓΑΙΟΣΕ επέτρεψε την ενοικίαση μιας έκτασης 100 τ.μ. υπαίθρου στην οποία έχει ξεκινήσει η διαμόρφωση για την εγκατάσταση τραπεζοκαθισμάτων.




«Οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να ξεσηκωθούν, γιατί δεν μπορεί να συνυπάρχουν στο μισό μέτρο απόσταση από το τέρμα του καλτσέτου που παίζουν τα παιδιά να κάθεται ο άλλος και να τρώει», επεσήμανε ο κ. Κολόσακας ο οποίος σημείωσε δε πως ενημερώθηκε και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ για το θέμα χωρίς να υπάρξει κάποια ανταπόκριση. «Σε έναν σταθμό που είναι από τους λίγους που λειτουργεί ακόμα στην Πελοπόννησο, επειδή για εμάς το τρένο είναι δημόσιο αγαθό, έχουμε βοηθήσει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ με περίπτερο και άνθρωπο που ενημερώνει τους τουρίστες για τη μετακίνησή τους με φτηνό εισιτήριο στην Αρχαία Ολυμπία. Επικοινωνήσαμε με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και θέσαμε το ζήτημα της ενοικίασης του χώρου που δίνει η ΓΑΙΟΣΕ αλλά δυστυχώς δ

εν έχουν δείξει ενδιαφέρον», εξήγησε ο κ. Κολόσακας.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί, πως ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Κατακόλου, διαμαρτύρεται έντονα για την κίνηση της ΓΑΙΟΣΕ να νοικιάσει έναν χώρο, που όπως αναφέρει, από το 1980 περίπου υπάρχουν αγώνες και διεκδικήσεις για να παραμείνει κοινοτικός ώστε να χρησιμοποιείται από όλους ανεξαιρέτως, μακριά από ιδιωτικοποιήσεις.

Πηγή: patrisnews
xespao