Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Ελβετία: Νεκρός θεωρείται ο μηχανοδηγός του ενός τρένου

ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 5 ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΤΡΕΝΩΝ

Νεκρός θεωρείται ο μηχανοδηγός της μίας αμαξοστοιχίας που ενεπλάκη στο χθεσινό σιδηροδρομικό δυστύχημα στο Γκρανζ πρε Μαρνάν της Ελβετίας, ενώ στους πέντε ανέρχονται οι σοβαρά τραυματίες .


Από τη μετωπική σύγκρουση των δύο τρένων τραυματίστηκαν ακόμη 35 επιβάτες τραυματίστηκαν, όπως μετέδωσε το γερμανικό πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο πληροφορίες που δημοσίευσε η τοπική ειδησεογραφική ιστοσελίδα, 20 Minutes.
Άλλα μέσα ενημέρωσης ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 44.
Σύμφωνα με πηγές, ο μηχανοδηγός του ενός τρένου είχε παγιδευτεί στα συντρίμμια. Μέλη των σωστικών συνεργείων που έφτασαν στο σημείο του ατυχήματος δεν κατάφεραν, μέχρι το βράδυ της Δευτέρας, να τον απεγκλωβίσουν και θεωρείται πλέον νεκρός, αναφέρει η 20 Minutes, επικαλούμενη δηλώσεις αξιωματούχου.
Τα δύο τρένα συγκρούστηκαν στις 19:00 (τοπική ώρα), από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Στον τόπο του ατυχήματος βρίσκεται εισαγγελέας που έχει ξεκινήσει έρευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια και να καταλογιστούν ευθύνες στους υπαίτιους.
Το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ελβετίας συγκαταλέγεται στα καλύτερα και τα ασφαλέστερα στον κόσμο.
Πρόκειται για το δεύτερο δυστύχημα με αμαξοστοιχίες στην Ευρώπη μέσα σε μία εβδομάδα, μετά τον εκτροχιασμό που στοίχισε τη ζωή σε 79 ανθρώπους στην Ισπανία.