Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Τριήμερο πένθος στην Ισπανία: Στους 80 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών - 30 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου στην Ισπανία. Μέχρι στιγμής οι νεκροί από τον εκτροχιασμό του τρένου ανέρχονται στους 80, ενώ το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα η λίστα με τα ονόματά τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται εκτός από Ισπανούς και Βρετανοί κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και το υπουργείο Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.
Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται ακόμη 90 επιβάτες του τρένου, εκ των οποίων οι 30 σε κρίσιμη κατάσταση. Ανάμεσα στους τελευταίους και τέσσερα παιδιά.
Το μαύρο κουτί του τρένου του οποίου η εξέταση αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα γύρω από το σιδηροδρομικό δυστύχημα βρίσκεται ήδη στα χέρια των ειδικών.
Στην Ισπανία έχει κηρυχθεί τριήμερο εθνικό πένθος και στη Γαλικεα, την επαρχία στην οποία συνέβη το σιδηροδρομικό δυστύχημα επταήμερο πένθος.Η βασιλική οικογένεια ανέβαλλε όλες τις προγραμματισμένες της δράσεις για τρεις ημέρες. Το σιδηροδρομικό ατύχημα συνέπεσε με τη μεγαλύτερη ετήσια θρησκευτική γιορτή στην περιοχή και οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες ήταν αρκετές.


iefimerida.gr