Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Αυτός είναι ο 52χρονος οδηγός του μοιραίου τρένου – Τι εγραφε στο facebook, γιατί πήρε τον έλεγχο από τον δεύτερο οδηγό

Σήμερα οι αρχές της Γαλικίας θα αρχίσουν να ανακρίνουν τον Francisco Jose Garzon, 52 ετών, τον οδηγό του τρένου που κρατείται από χθες, ενώ οι ειδικοί επεξεργάζονται τις πρώτες πληροφορίες από το μαύρο κουτί του τρένου που οδήγησε στο θάνατο 80 άτομα.




Ο 52χρονος, είναι οδηγός στα τρένα τα τελευταία 30 χρόνια, και έγινε βοηθός οδηγός το 2000 και οδηγός το 2003. Εκανε το συγκεκριμένο δρομολόγιο τον τελευταίο ένα χρόνο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ζήτησε και πήρε τον έλεγχο του τρένου 65 χιλιόμετρα νότα του Santiago. O Francisco εγκλωβίστηκε μέσα στο τρένο αρχικά. Ενας εκ των δυο οδηγών – δεν είναι γνωστό ποιός- όταν συνειδητοποίησαν ότι θα συγκρουστούν τηλεφώνησε στην εταιρεία σιδηροδρόμων κραυγάζοντας « Πηγαίνω με 190 χιλιόμετρα την ώρα, θα εκτροχιαστώ».


Οι πάντες πάντως έχουν παγώσει μετά την αναφορά ότι τον περασμένο Μάρτιο ο Francisco Jose Garzon είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook «πόσο τέλειο θα ήταν να πηγαίνεις παράλληλα με την Guardia Civil (ισπανική αστυνομία) και να τους προσπεράσεις τρελαίνοντας το ραντάρ. Χαχα, ένα πρόστιμο για την Renfe (η εταιρεία που χειρίζεται τους ισπανικούς σιδηροδρόμους).


iefimerida.gr