Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Αφύλακτοι οι πολίτες, αλλά καλά φυλασσόμενα τα... καλώδια του ΟΣΕ

Τελευταία έβλεπα τα βράδια περιπολικό με το πλήρωμά του να κάθεται στο σταθμό του Αγ. Γεωργίου. Αναρωτήθηκα τι έκανε εκεί, τη στιγμή που οι πολίτες του αχανούς Δήμου Τανάγρας από Αγριλέζα – Δήλεσι, μέχρι Δερβενοχώρια απαιτούν να βλέπουν που και που να περιπολεί η αστυνομία για το φόβο των Ιουδαίων, ώστε να αισθάνονται ασφαλείς.

 Από έγκυρες πληροφορίες μάθαμε ότι έχουν διαταγή να φυλάνε τα καλώδια του ΟΣΕ, τη στιγμή που το Αστυνομικό Τμήμα Σχηματαρίου διαθέτει το βράδυ μόνο ένα πλήρωμα για περιπολία! Δηλαδή, αν συμβεί κάτι σε κάποιον πολίτη, δεν υπάρχει περιπολικό να επέμβει αφού φυλάει... τα καλώδια! Αυτά τα καλώδια έχουν τοποθετηθεί εδώ και κάποια χρόνια υποτίθεται για ηλεκτροκίνηση των τρένων. Ο “Α.Π.” πριν περίπου δύο χρόνια, είχε δημοσιεύσει συνέντευξη του τότε διευθυντή υποδομών, ο οποίος μας διαβεβαίωνε ότι το καλοκαίρι του 2010 το αργότερο θα λειτουργούσε στη γραμμή Αθηνών – Χαλκίδας το “τρένο – δολοφόνος” όπως το είχε αποκαλέσει αφού δεν ακούγεται καθόλου όταν έρχεται λόγω ηλεκτροκίνησης. Πολύς καιρός πέρασε και δεν το είδαμε το “τρένο – δολοφόνο”, μόνο για κλοπές των καλωδίων ακούμε.
Στο κάτω – κάτω o ΟΣΕ, ας βάλει ιδιωτική εταιρεία να φυλάει τα έτσι κι αλλιώς άχρηστα καλώδιά του. Οι πολίτες απαιτούν από την πολιτεία να διασφαλίσει τη δική τους ασφάλεια.

Ανεξάρτητος Παρατηρητής