Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Τα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων στα τρένα της Γερμανίας «μπορεί να εκραγούν»

Παραβιάζονται με εύφλεκτο αέριο

Οι Αρχές καλούν τους επιβάτες να είναι προσεκτικοί και να ειδοποιούν την αστυνομία εάν εντοπίσουν ίχνη
Σύσταση προς τους επιβάτες τρένων απευθύνει η γερμανική αστυνομία, καλώντας τους να είναι προσεκτικοί κατά την έκδοση εισιτηρίου από τα αυτόματα μηχανήματα, καθώς στο κρατίδιο της Έσσης έχουν καταγραφεί αρκετά περιστατικά στα οποία κλέφτες χρησιμοποιούν εύφλεκτο αέριο για να τα ανοίξουν και να κλέψουν χρήματα και εισιτήρια. 
Πολλές φορές δεν τα καταφέρνουν, όμως το αέριο μένει μέσα στα μηχανήματα δημιουργώντας κίνδυνο έκρηξης.
Στο κρατίδιο της Έσσης εγκληματίες έχουν καταφέρει να ανοίξουν κατ' αυτό τον τρόπο δέκα αυτόματα μηχανήματα έκδοσης εισιτηρίων κλέβοντας χρήματα και εισιτήρια. Οι απόπειρες κλοπής έχουν αποτύχει τουλάχιστον σε έξι περιπτώσεις.
Την Τρίτη πλατφόρμα σε σιδηροδρομικό σταθμό κοντά στη Φρανκφούρτη χρειάστηκε να εκκενωθεί και στο σταθμό έσπευσαν πυροτεχνουργοί, καθώς εντοπίστηκε μηχάνημα με ίχνη παραβίασης ενώ ήταν αισθητή η οσμή αερίου.
Οι Αρχές προειδοποιούν ότι οι επιβάτες μπορεί να διατρέχουν κίνδυνο, τους καλούν να είναι προσεκτικοί και να ειδοποιούν την αστυνομία εάν εντοπίσουν ίχνη παραβίασης.
Η Deutsche Bahn, διαχειρίστρια των γερμανικών σιδηροδρόμων, επιβεβαίωσε τα περιστατικά και προχώρησε σε ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας.


In.gr