Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Αναστολή κινητοποιήσεων και σε ΟΣΕ - προαστιακό

Αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό σιδηρόδρομο και από το βράδυ αναμένεται να αποκατασταθούν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια.


Ξανά στους δρόμους τρόλεϊ, ΟΣΕ.  Χειρόφρενο σε λεωφορεία 

Ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ, τον ΟΣΕ και οι τεχνικοί ΟΑΣΑ-ΟΣΥ .Οι οδηγοί των αστικών λεωφορείων, συνεχίζουν την απεργία τους, ενώ για την περαιτέρω στάση τους, θα αποφασίσουν στην γενική τους συνέλευση που θα γίνει αύριο το πρωί.
Μετά και την απόφαση των εργαζομένων στα τρόλεϊ για λήξη της απεργίας τους, ακινητοποιημένα μένουν μόνο τα αστικά λεωφορεία, οι οδηγοί των οποίων θα λάβουν τις αποφάσεις τους σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν αύριο το πρωί. Πάντως, και οι τεχνικοί των λεωφορείων επέλεξαν να κάνουν ένα βήμα πίσω και ανέστειλαν την κινήτοποίησή τους.
Ικανοποιημένη από τις εξελίξεις εμφανίζεται η κυβέρνηση. Κύκλοι του υπουργείου Μεταφορών σχολιάζουν ότι οι εργαζόμενοι σε ΗΛΠΑΠ, ΟΣΕ και οι τεχνικοί λεωφορείων «άκουσαν τη φωνή της λογικής και επιστρέφουν στις δουλειές τους».
Παράλληλα, εκφράζουν την ελπίδα ότι θα ακολουθήσουν και οι οδηγοί των λεωφορείων, διαμηνύοντας πάντως για ακόμη μία φορά ότι για την κυβέρνηση «δεν υπάρχει καμία περίπτωση να μην εφαρμοστούν οι νόμοι»
«Ναυτεμπορική»