Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Ανακαλούνται συντάξεις ΙΚΑ με υπερβάλλοντα πλασματικά χρόνια


Χιλιάδες συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα χάσουν τις συντάξεις του, θα κληθούν να επιστρέψουν όσα έχουν εισπράξει και θα χρειασθεί να ενταχθούν σε πρόγραμμα αυτασφάλισης για να μπορέσουν να επανασυνταξιοδοτηθούν μετά από  μερικά χρόνια.
Είναι  αυτοί βγήκαν στη σύνταξη συμπληρώνοντας τα απαραίτητα έτη ασφάλισης με συνυπολογισμό πλασματικών χρόνων, που υπερβαίνουν το ανώτατο προβλεπόμενο όριο.
Η διαδικασία για την ανάκληση των συντάξεων τους κινήθηκε ήδη με έγγραφο της Γενικής Διευθύντριας Ασφαλιστικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ Χαρίκλειας Γοντικάκη.

Η εγκύκλιος αφορά ασφαλισμένους που είχαν αναγνωρίσει πλασματικούς χρόνους ασφάλισης πριν από το 2010, με βάση ειδικές νομικές ρυθμίσεις και αναγνώρισαν επιπλέον χρόνια με τις διατάξεις του νόμου Λοβέρδου-Κουτρουμάνη (3996/2011), με αποτέλεσμα να υπερβούν το ανώτατο επιτρεπτό όριο.

Στις κατηγορίες αυτές περιλαμβάνονται επαναπατρισθέντες Έλληνες και ομογενείς, εργαζόμενοι στην τέως ΕΑΣ επαναπροσληφθέντες από τον ΟΑΣΑ και απολυθέντες την περίοδο 1990-1993 από Δημόσιο-ΔΕΚΟ-ΝΠΔΔ , οι οποίοι αργότερα επαναπροσλήφθηκαν στις ίδιες επιχειρήσεις.

Συμπεριλαμβάνονται ακόμη εκτοπισθέντες και φυλακισθέντες στην περίοδο της δικτατορίας, εργαζόμενοι της πρώην Ολυμπιακής Αεροπορίας (ν. 3717/2008), απολυμένοι της Πειραϊκής-Πατραϊκής (ν. 2458/1997) και των Μεταλλείων Κασσάνδρας (ν. 2335/1995), καθώς και σεναριογράφοι-σκηνοθέτες και τεχνικοί κινηματογράφου.
Σοφοκλέους