Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Λαμία: Εξιχνιάσθηκαν 14 κλοπές καλωδίων του ΟΣΕ


Η ζημιά ήταν άνω των 100.000 ευρώ

Την εξιχνίαση 14 περιπτώσεων κλοπής καλωδίων τηλεδιοίκησης από το δίκτυο του ΟΣΕ στο Νομό Φθιώτιδας τους τελευταίους τέσσερις μήνες, ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ..
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 53χρονου Έλληνα και ενός ακόμη συνεργού του, με τις κατηγορίες της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της διατάραξης της ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Επιπλέον, ο 53χρονος κατηγορείται και για πλαστογραφία, καθώς στην προσπάθειά του να αποφύγει τη σύλληψη, εγκατέλειψε ΙΧ με πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας.
Το πρωί της Τετάρτης, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας εντόπισαν τους δράστες περιφερειακά της πόλης της Λαμίας, να καίνε καλώδια που είχαν αφαιρέσει από τον ΟΣΕ, αξίας περίπου τριών 3.000 ευρώ. Εκείνοι ωστόσο κατάφεραν να διαφύγουν εκμεταλλευόμενοι το δύσβατο της περιοχής.
Πίσω τους άφησαν ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο βρέθηκε πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Το όχημα έφερε στο πίσω μέρος πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας, καθώς όπως διαπιστώθηκε, οι πινακίδες τους είχαν κατατεθεί στην αρμόδια ΔΟΥ.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες από τις αρχές Αυγούστου 2012 έως σήμερα, έχουν διαπράξει συνολικά 14 κλοπές χάλκινων καλωδίων τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ (και άλλες φθορές στο δίκτυο του Οργανισμού) στην περιοχή της Φθιώτιδας, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε περίπου 100.000 ευρώ.
Προανάκριση διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.


«Πρώτο Θέμα»