Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Βόρεια Ελλάδα: Οργιο λαθρεμπορίας ποτών


ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ
«Αγγελιοφόρο»
Τεράστιες ποσότητες λαθραίων αλκοολούχων ποτών, που εισάγονται από τη γειτονική Βουλγαρία, καταλήγουν το τελευταίο διάστημα σε μπαράκια, καφετερίες, ακόμη και Ιντερνετ καφέ στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας.


Από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξαρθρώθηκε συμμορία που έφερνε λαθραία ποτά από τη Βουλγαρία με... λεωφορεία του ΟΣΕ. Ηδη σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 20 ατόμων από τα οποία συνελήφθησαν τα οκτώ και κατασχέθηκαν συνολικά 1.621 φιάλες λαθραίων ποτών, η ποιότητα των οποίων θα ελεγχθεί από το Χημείο του Κράτους.
Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, η συμμορία, που κατηγορείται ότι εισήγε στην Ελλάδα και διακινούσε λαθραία ποτά, αποτελούνταν από συνολικά πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο αδέρφια 44 και 47 ετών, ενώ στους υπόλοιπους κατηγορούμενους συμπεριλαμβάνεται ένας οδηγός λεωφορείου του ΟΣΕ, καθώς και καταστηματάρχες που αγόραζαν τα λαθραία ποτά. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της σύστασης συμμορίας, της παράβασης του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, της πλαστογραφίας, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος και της απείθειας. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονο είναι το φαινόμενο και στο νομό των Σερρών όπου οι κατασχέσεις λαθραίων ποτών αυξήθηκαν κατακόρυφα φέτος σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.