Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πάτρα: Μέχρι τα Χριστούγεννα έτοιμη η μελέτη για την επέκταση του προαστιακού στα νότια της πόλης



Με τους εκπροσώπους της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Χρήστο Τόλη και Ισμήνη Χατζηλάμπρου, συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομικού και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού Χρήστος Λέγκας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, ο Αρχιμηχανικός Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας του ΟΣΕ Δημήτρης Τζιβάρας, ο προϊστάμενος του ΟΣΕ στην Πάτρα Χρήστος Οικονόμου, ο πολιτικός μηχανικός Πέτρος Μαντάς ως εκπρόσωπος του ΣΕΒΙΠΑ και ο Ειδικός Συνεργάτης του Δημάρχου Πατρέων σε θέματα λειτουργίας πόλης Δημήτρης Σαρδελιάνος.
Έγινε αναλυτική συζήτηση η οποία  αφορούσε τη συνολική λειτουργία του προαστιακού, από Ψαθόπυργο μέχρι Καμίνια, την οποία η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, την εξετάζει συστηματικά, ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν  αναλυτικά, τόσο η λειτουργία της  στάσης του Ακταίου, όσο και η επέκταση στα Αραχωβίτικα, όπου η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εκτός από τη χωροθέτηση της πρώτης (Ακταίο), εξετάζει αναλυτικά όλα τα λειτουργικά και τεχνικά χαρακτηριστικά, έτσι ώστε με την επίλυσή τους, να οριστικοποιηθεί τόσο η λειτουργία της στάσης στο Ακταίο, όσο και η επέκταση στα Αραχωβίτικα, ώστε συνολικά ο κλάδος, μέχρι την Πάτρα, να είναι ακριβής και λειτουργικός.
Από πλευράς Δήμου Πατρέων, τονίστηκε ότι θεωρεί τη στάση στο Ακταίο απαραίτητη και γι αυτό θα βοηθήσει την  ΤΡΑΙΝΟΣΕ τεχνικά, στον βαθμό που επιθυμεί και χρειάζεται, για να προχωρήσει άμεσα η δημιουργία της.
Σε σχέση με την επέκταση των  δρομολογίων του προαστιακού  στην νότια πλευρά της Πάτρας, οι εκπρόσωποι της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γνωστοποίησαν ότι αυτή τη στιγμή, βρίσκονται στη διαδικασία εσωτερικής μελέτης, η οποία πιθανολογείται ότι μέχρι τα Χριστούγεννα, θα έχει ολοκληρωθεί.
Η μελέτη αυτή, όπως ειπώθηκε από την  ΤΡΑΙΝΟΣΕ, δηλώνει το ενδιαφέρον της για την υλοποίηση της νότιας επέκτασης, είναι όμως απαραίτητη, για να τεκμηριώσει προς όλες τις κατευθύνσεις την βιωσιμότητά της.
Ο Δήμος Πατρέων, προθυμοποιήθηκε να παραχωρήσει στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ όλα τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του, καθώς και κάθε πληροφορία, η οποία θα βοηθήσει την ταχύτερη εκπόνηση της μελέτης.
Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο της  συζήτησης, τέθηκε το θέμα της λειτουργικής σύνδεσης της ΒΙ.ΠΕ., με τον προαστιακό, θέμα το οποίο, θεωρήθηκε σημαντικό για τη βιωσιμότητά του.
Ο Δήμος Πατρέων τέλος, επανέλαβε ότι ο προαστιακός, σε συνδυασμό με τις αστικές συγκοινωνίες είναι το μοναδικό εργαλείο που αυτή τη στιγμή διαθέτει η πόλη, για να βελτιώσει τις συνθήκες μετακίνησης των πολιτών της και γι αυτό προσπαθεί με κάθε τρόπο, να κάνει όλες τις ενέργειες που θα βοηθήσουν στην αποτελεσματικότερη λειτουργία τους.
 Bestnews