Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

ΓΣΕΕ. ΟΧΙ στο εν κρυπτώ ξεπούλημα των ΔΕΚΟ - Παράσταση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ στη Βουλή


Η ΓΣΕΕ έχει κατ’επανάληψη εκφράσει με έντονο τρόπο την πλήρη και ριζική διαφωνία της στην εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας και δημοσίου συμφέροντος.

Η εμμονή σ’αυτή την αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική, προωθεί και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των δανειστών και των κερδοσκόπων αρπακτικών που θέλουν να βάλουν στο χέρι τις κερδοφόρες (χρυσοφόρες) επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και την περιουσία του δημοσίου, όσο- όσο και όπως – όπως.
Στο όνομα μείωσης του χρέους και διασφάλισης των δανειστών, απογυμνώνεται το κράτος και τα συμφέροντα των πολιτών, με συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες από κάθε κοινωφελή και κοινωνική δραστηριότητα.
Ας σημειωθεί ότι οι επιχειρήσεις αυτές είναι οι μόνες που λειτουργούν ως μοχλοί ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και άσκησης παρεμβατικής και κοινωνικής πολιτικής του κράτους.
Η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, για την έγκριση ή όχι της κάθε μιας ιδιωτικοποίησης είναι ΚΟΡΥΦΑΙΑ συνταγματική και ηθική επιταγή για τους 300 Βουλευτές του Εθνικού Κοινοβουλίου οι οποίοι έχουν εντολή να διασφαλίζουν τη νομιμότητα ,το δημόσιο συμφέρον και μακροπρόθεσμο κοινωνικό όφελος.
Δεν μπορεί και δεν πρέπει, η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης να ανατεθεί σε δήθεν «ανεξάρτητους τεχνοκράτες» πολύ περισσότερο γιατί τα μέχρι τώρα δείγματα γραφής (εκποίηση του IBC) εμπίπτουν σε εισαγγελική αρμοδιότητα για τις διαδικασίες αλλά και για το ΤΙΜΗΜΑ! Ως ένδειξη διαμαρτυρίας η ΓΣΕΕ και συνδικαλιστικά στελέχη των ΔΕΚΟ, θα πραγματοποιήσουν σήμερα Τρίτη 30/10/12 παράσταση διαμαρτυρίας στη Βουλή, ώρα 18:00 και θα επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον Πρόεδρο του Σώματος και στις Κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων.
ΟΧΙ 
ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ

ΟΧΙ
Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ «ΔΩΡΑΚΙ» στους ΥΜΕΤΕΡΟΥΣ

ΟΧΙ
ΣΤΟΝ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ