Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Γαλλία. Πιο ανθεκτικές οι ράγες του μέλλοντος


 Επένδυση ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή βελτιωμένης  σειράς παραγωγής σιδηροτροχιών, προκειμένου να αυξήσει την παραγωγή της  ανακοίνωσε η εταιρία Tata Steel. Οι νέες τύπου ράγες θα έχουν μεγαλύτερο μήκος και θα είναι κατά τρεις φορές μεγαλύτερης αντοχής από τις κλασικές ράγες.
Για την  επεξεργασία τους θα χρησιμοποιείται  ηλεκτρομαγνητικό πεδίο για τη θέρμανση του χάλυβα σε 950 C. και κατόπιν  θα ψύχεται χρησιμοποιώντας πεπιεσμένο αέρα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί το φθινόπωρο του 2013.
 «Η επένδυση αυτή ενισχύει τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη μιας σειράς προϊόντων υψηλής ποιότητας σιδηροδρομικών γραμμών, είπε ο κ. Gérard Glas, με επικεφαλής των Σιδηροδρόμων της Tata Steel.
«Η επένδυση σε ένα νέο εργοστάσιο θερμικής επεξεργασίας θα ανοίξει νέες ευρωπαϊκές ευκαιρίες της αγοράς μας. Θα είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε  στις ανάγκες των πελατών στη Γερμανία, την Ελβετία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, το Λουξεμβούργο και η Σκανδιναβία, οι οποίοι απαιτούν μεγαλύτερο μήκος και  θερμική επεξεργασία για τη μείωση του σιδηροδρομικού κόστους του  κύκλου ζωής. Επίσης, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε την  στηρίξει τις υφιστάμενες αγορές, όπως η Βραζιλία, Γκαμπόν, τη Μαυριτανία και τη Νότια Αφρική, όπου ράγες έχουν να αντιμετωπίσουν τα βαρύτερα φορτία κατά άξονα, καθώς και τα συστήματα μετρό στο Χονγκ Κονγκ, την Ινδία και της Σιγκαπούρης.