Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Δεκάδες προσφυγές στο ΣτΕ για υπαγωγή στοιχείων ΔΕΚΟ στο ΤΑΙΠΕΔ

Να ακυρώσουν την απόφαση με την οποία μεταβιβάζονται τα περιουσιακά στοιχεία των ΔΕΚΟ (επιχειρήσεων του ευρύτερου Δημοσίου τομέα) στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, επιχειρούν με σχετικές προσφυγές που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας ιδιώτες, ενώσεις και ομοσπονδίες.
Με τις προσφυγές τους ζητούν την ακύρωση ως αντισυνταγματικής και παράνομης της από 25.4.2012 απόφασης της Διυπουργικής Επιτροπής αναδιαρθρώσεων και αποκρατικοποιήσεων.
Μεταξύ άλλων, οι προσφεύγοντες κάνουν λόγο για παραβίαση του άρθρου 106 του Συντάγματος, επισημαίνοντας πως οι επιχειρήσεις του ευρύτερου Δημοσίου τομέα, έχουν ζωτική σημασία για την αξιοποίηση των πηγών του εθνικού πλούτου, όπως επίσης έχουν κύριο σκοπό την παροχή υπηρεσιών στο κοινωνικό σύνολο.
Μάλιστα, υπογραμμίζουν, επικαλούμενοι την συνταγματική επιταγή του άρθρου 106, ότι οι επίμαχες ΔΕΚΟ, λόγω της στρατηγικής σημασίας τους για την εθνική οικονομία και την γενικότερη λειτουργία της χώρας και της κοινωνίας, δεν είναι δυνατό να αποκρατικοποιηθούν και να ιδιωτικοποιηθούν πλήρως.
Τις σχετικές προσφυγές που κατατέθηκαν στο ΣτΕ υπογράφουν η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών ΟΛΠ, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, η ΛΑΡΚΟ, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές από την ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΔΕΠΑ, ΟΛΘ, ΕΛΠΕ, ΕΥΑΘ, Αγροτική Τράπεζα, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος, καθώς και κάτοικοι των Δήμων Αλίμου, Γλυφάδας, Ελληνικού, Αργυρούπολης, Παλαιού Φαλήρου και Χαλανδρίου.