Κυριακή 3 Ιουνίου 2012

Δένδιας: Αναγκαία η σύγκρουση με τα κατεστήμενα συμφέροντα

Η χώρα θα καταρρεύσει είτε με τη ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ, εάν δεν αντιμετωπίσει τα διαρθρωτικά της προβλημάτα τόνισε ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας, συμπληρώνοντας πως γι' αυτό είναι «αναγκαία η σύγκρουση με τα κατεστημένα συμφέροντα από όλους τους χώρους».


Με αφρομή το θέμα του ΟΣΕ, συνδικαλιστές του οποίου βρίσκονται στη ΝΔ, ο κ. Δένδιας απάντησε: «Σας είπα ότι εμείς ανεχόμαστε πολύ τα αδικήματα εκ παραλείψεως. Τα αδικήματα εκ παραλείψεως είναι ακριβώς αυτά. Δεν συγκρουστήκαμε είτε με τους συνδικαλιστές που περιγράφετε ακριβώς τώρα είτε με μια σειρά από άλλα κατεστημένα συμφέροντα εν μέρη ανήκοντα και στον δικό μας χώρο».

«Ερώτημα λοιπόν: Έχουμε πια το περιθώριο να μην συγκρουστούμε; Εάν δεν συγκρουστούμε η χώρα θα καταρρεύσει. Και ας μην κοροϊδευόμαστε. Η χώρα θα καταρρεύσει είτε με την ΝΔ είτε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η χώρα για να επιβιώσει δεν είναι αναγκαία προϋπόθεση η υποκατάσταση του μνημονίου με κάτι άλλο. Είναι αναγκαία η αντιμετώπιση των διαρθρωτικών της προβλημάτων», πρόσθεσε.

Ο κ. Δένδιας αναφέρθηκε και σε μήνυση που κατατέθηκε στην Κέρκυρα σε βάρος του από το ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ μου έκανε μήνυση διότι απεφάνθη ότι η άποψη μου ότι θεωρώ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγήσει το τραπεζικό σύστημα σε κατάρρευση, συνιστά το αδίκημα της διάδοσης ψευδών ειδήσεων», είπε.

«Ούτε θα μπω στον κόπο να μηνύσω πίσω τους μηνυτές μου. Λυπάμαι ειλικρινά. Δείχνει μια αντίληψη μιας πράξης πολιτικής πάρα πολύ στενάχωρη. Ο ΣΥΡΙΖΑ περνάει μια φάση πολιτικής ενηλικίωσης. Ας δείξουμε όλοι κατανόηση σε αυτό», συμπλήρωσε ο κ. Δένδιας.