Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Νέα εποχή για τον ΟΣΕ...

Ολοκληρώνεται η κατασκευή της διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο κομμάτι Τιθορέα - Λιανοκλάδι - Δομοκός με αποτέλεσμα την αντικατάσταση 122 χιλιομέτρων μονής γραμμής με 106 χιλιόμετρα διπλής υψηλών ταχυτήτων.

Μεγάλο κομμάτι θα περνάει μέσα από υπερσύγχρονες σήραγγες που κατασκευάζονται με εντατικούς ρυθμούς όπως στο όρος Καλλίδρομο. Αυτές τις δίδυμες σήραγγες, μήκους περίπου 9 χιλιομέτρων το κάθε τμήμα, επισκέφθηκε ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης.
Ο υπουργός τόνισε ότι το έργο αυτό έχει εξαιρετικά μεγάλες τεχνικές δυσκολίες και το γεγονός ότι οι τεχνικές εταιρείες, η ΕΡΓΟΣΕ και οι εργαζόμενοι που το εκτελούν ανταπεξέρχονται με αυτή την επιτυχία, θεωρεί ότι είναι μια πάρα πολύ σημαντική παρακαταθήκη για την Ελλάδα.
Ο υπουργός, εκτός από το Καλλίδρομο, επισκέφθηκε και το σημείο πιυ πραγματοποιούνται εξαιρετικά δύσκολες εργασίες στο όρος Οθρύς για το τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός. Εκεί οι σήραγγες έχει μήκος περίπου 6,5 χιλιόμετρα η κάθε μια και το έργο έχει ολοκληρωθεί κατά 70% περίπου.
Οι εργασίες που γίνονται εντάσσονται στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού του σιδηρόδρομου. Η νέα διπλή σιδηροδρομική γραμμή έχει σχεδιαστεί για ταχύτητες έως 200 χιλιόμετρα την ώρα, μειώνοντας συνολικά τον χρόνο του ταξιδιού από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη κατά 1 ώρα.
mega

"Σ.Ν"
30 χρόνια νέα εποχή ακούμε για τον ΟΣΕ και εκσυγχρονισμό δεν βλέπουμε. Μόνο σκάνδαλα ακούμε. Ας ελπίσουμε σύντομα να δούμε και έργα..