Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Θεσσαλονίκη. Οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί έκοψαν την πίτα τους. Σε λίγο βίντεο από την εκδήλωση

Το δικό τους καθιερωμένο αντάμωμα πραγματοποίησαν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί της Θεσσαλονίκης με αφορμή την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας των σωματείων τους «Αναγέννηση» και «Μακεδονίας –Θράκης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης παρουσία μεγάλου αριθμού συνταξιούχων σιδηροδρομικών.
Τους καλεσμένους καλωσόρισαν οι διοικήσεις των δυο σωματείων οι οποίοι τους ευχαρίστησαν για την ανταπόκριση τους στο κάλεσμα τους.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του ΣΣΒΕ κ. Γιάννης Βλάχος, ο πρόεδρος του ΕΚΘ κ. Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης ο οποίος απεύθυνε αγωνιστικό χαιρετισμό,

ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας των συνταξιούχων κ. Βασίλης Αποστολόπουλος ο οποίος αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι σιδηροδρομικοί, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος του «Θερμαϊκού» κ. Σωτήρης Γιαννόπουλος, συνταξιούχος,  ο πρώην Πρόεδρος της ΠΟΣ και Γ.Γ. ΓΣΕΕ κ. Γιώργος Τσαλικάκης,


 οι συνταξιούχοι πρώην Διευθυντές κκ Ζαχαρίας Λάτσιος  και Χρήστος Νικολάου  καθώς και πολλά στελέχη του ΟΣΕ που σήμερα βρίσκονται στο «κλαμπ» των συνταξιούχων.
                                      

Ξεδίπλωσαν αναμνήσεις
Η εκδήλωση κοπής της πίτας είναι μια από τις λίγες ευκαιρίες που δίνεται η δυνατότητα στους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς ενώ ταυτόχρονα ξεδιπλώνουν τις αναμνήσεις από τον βίο τους στο σιδηρόδρομο. Στην σημερινή εκδήλωση είδαμε νέους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς αλλά και πολλούς παλαιούς που είχαν κάτι να διηγηθούν στους νεότερους.

Μεταξύ αυτών και ο 85χρονος κ. Κορλίτης ο οποίος μας εξιστόρησε τα γεγονότα την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής εργαζόμενος στο Μηχανοστάσιο Μαγνησίας. «Θυμάμαι τον βομβαρδισμό του σταθμού Διαλογής και το πολεμικό αεροπλάνο που κατερρίφθη στην δυτική Θεσσαλονίκη»   μας είπε ο κ. Κορλίτης.
                                         Τα «Σιδηροδρομικά Νέα» ευχαριστούν.
Έχουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε και δημόσια όλους εκείνους τους συνταξιούχους σιδηροδρομικούς που με συγκινητικά λόγια εκφραστήκαν τόσο στον   διαχειριστή του blog όσο και στα «Σ.Ν». Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς.