Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση της Γραμματείας ΔΑΚΕ του Συνδέσμου Σιδηροδρομικών Β.Ε

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι
Στις 23 /1/2012, πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Σ.Β.Ε με ημερήσια διάταξη 1).Ανακοινώσεις Προεδρείου 2).Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων 3).Οικονομικά.
Όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση, διαπιστώσαμε ότι στα εισερχόμενά μας δεν υπήρχε το Πρόγραμμα Δράσης του Σ.Σ.Β.Ε για το 2012, για το οποίο θα συζητούσαμε για να το εμπλουτίσουμε, μετά από την καταγραφή των προβλημάτων που έπρεπε να είχε κάνει το Προεδρείο του Σ.Σ.Β.Ε από τις Κλαδικές Συγκεντρώσεις που είχαν πραγματοποιηθεί.

 Σε ερώτησή μας, γιατί δεν μας δόθηκε το Πρόγραμμα Δράσης η απάντηση του Προέδρου ήταν ότι θα συζητήσουμε, θα καταγράψει τα προβλήματα, και θα μας δοθεί στην Γενική Συνέλευση Αντιπροσώπων.
  Διαμαρτυρηθήκαμε διότι ποτέ στο παρελθόν, δεν έχει συμβεί κάτι παρόμοιο και μετά από τις διαμαρτυρίες μας δόθηκε το Πρόγραμμα Δράσης για το  2012 , ένα Πρόγραμμα Δράσης 7 σελίδων που είναι σαν έκθεση ιδεών,  που δεν ανταποκρίνεται στα μεγάλα αλλά και στα μικρά προβλήματα των εργαζομένων , που δεν αναφέρει σε κανένα σημείο  για την εργασιακή εφεδρεία των τεχνιτών μηχανεργοστασίων του  Τ.Η.Ε.,  του ΤΜΚ, των χειριστών μηχανημάτων γραμμής,των φυλάκων εγκαταστάσεων, και  για την απαξίωση των μηχανεργοστασίων , για  ότι δηλαδή  αγωνίζεται η Ομοσπονδία.   
 Μετά από τις επισημάνσεις μας για ορισμένα προβλήματα, πήρε τον λόγο                     ο Αν Πρόεδρος του Σ.Σ.Β.Ε Κατσιούδης Βασίλειος  και αφού πρώτα υπερασπίσθηκε τον διοικητικό απολογισμό του Σ.Σ.Β.Ε. άφησε σαφή υπονοούμενα ότι καλύτερα είναι οι συνάδελφοι να βγουν στην εργασιακή εφεδρεία , παρά να βρεθούν απολυμένοι αν εφαρμοσθεί το μεσοπρόθεσμο που μιλάει για ιδιωτικοποιήσεις των μηχανεργοστασίων και χωρίς καμμία παρέμβαση από την πλευρά του Προέδρου του Σ.Σ.Β.Ε. και Αν Γραμματέα  της Π.Ο.Σ.  ΒΛΑΧΟ ΙΩΑΝΝΗ, την στιγμή που σε λίγες ώρες θα είχε συνάντηση η ΠΟΣ με το υπουργείο για να πάρουν πίσω τις εφεδρείες .     
    Μετά από όλα αυτά η παράταξη της ΔΑΚΕ αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο

διαμαρτυρόμενη για όλα τα παραπάνω, και για το γεγονός ότι η Π.Α.Σ.Κ  Σ.Σ.Β.Ε.  σκοπίμως δεν έβαλε μέσα στο πρόγραμμα δράσης τα μηχανεργοστάσια, που λόγω της εργασιακής εφεδρείας απαξιώνονται.

Εμείς λέμε

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΕΡΓΟΣΤΑΣΙΩΝ

                  
Για την ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΑΚΕ

Σωματείου Συνδέσμου Σιδηροδρομικών

Βορείου Ελλάδος

- Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                               Ο ΑΝΑΠΛ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΛΑΖΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                              ΠΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ