Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

"Η κλοπή μετάλλων πλήγμα για την ελληνική οικονομία"

Ερώτηση στη Βουλή από τον Γιώργο Κοντογιάννη
Την ανάγκη δημιουργίας νομοθετικού πλαισίου για την αντιμετώπιση του φαινομένου της κλοπής μετάλλων το όποιο έχε λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρη την Ευρώπη, με αποτέλεσμα να χάνονται πόροι και έσοδα για τη χώρα μας, ζητεί με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Βουλευτής Ηλείας της Δημοκρατικής Συμμαχίας Γιώργος Κοντογιάννης.
Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης κατέθεσε την Ερώτηση με αφορμή τα όσα συμβαίνουν στην Ηλεία και συγκεκριμένα τη συνεχή κλοπή σιδηροδρομικού υλικού που ήταν εγκαταλελειμμένο από τον ΟΣΕ στη γραμμή Καβασίλων-Κυλλήνης, μεταξύ Βαρθολομιού και Καρδιακαυτίου, όπου για πάνω από χρόνο η μαφία του σκραπ τεμάχιζε και διέλυε συστηματικά ντιζελάμαξες, βαγόνια και σιδηροτροχιές.
Ο Γιώργος Κοντογιάννης ζήτησε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση, καθώς επίσης και να ληφθούν μέτρα τόσο για την προστασία της περιουσίας του ΟΣΕ όσο και για την αξιοποίηση και πώληση των υλικών που δεν χρησιμοποιούνται πλέον.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κοντογιάννης είχε καταθέσει επί του θέματος Ερώτηση τον Μάρτιο (α.π 83211/30.3.11), για την οποία ουδέποτε έλαβε απάντηση από τον αρμόδιο Υπουργό.
Bestnews