Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών

Συνάδελφοι,
Η Κυβέρνηση με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και του Υπουργού των Οικονομικών φαίνεται ότι απασφάλισε την «πυρηνική βόμβα » του Μεσοπρόθεσμου και ετοιμάζεται να τη ρίξει στα κεφάλια των εργαζομένων. Παραδομένη στις διαθέσεις τικ τρόικα και με την απειλή της μη εκταμίευσης των δόσεων από τους δανειστές, στρέφεται για μια ακόμη φορά στον εύκολο δρόμο της φορολογικής ληστείας των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων.
Χωρίς σχέδιο, χωρίς προοπτική, χωρίς όραμα. Δεν μπορείούτε να εμπνευστείούτε να εμπνεύσει. Περικοπές, μειώσεις μισθών, άγρια φορολογία, εκποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι το μοναδικό ρεπερτόριο της πολιτικής που ακολουθεί. Μια πολιτική που οδηγεί μαθηματικά σε αδιέξοδο τη χώρα και τους Έλληνες στην απόγνωση. Αντί να ασχοληθεί με τους φοροφυγάδες και με αυτούς που έβγαλαν τα αφορολόγητα χρήματά τους στο εξωτερικό και πίνουν στην υγειά των κορόιδων, εξαπολύει ευθεία επίθεση στους εργαζόμενους στο δημόσιο επισείοντας την απειλή της απόλυσης με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας. Διαλύει τον κοινωνικό ιστό όταν δια στόματος του πλέον πειθήνιου υπουργού στην τρόικα καταλογίζει την ευθύνη για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που «ταλαιπωρούν» τους υπόλοιπους πολίτες.
Κύριοι της Κυβέρνησης, αν υπάρχουν υπεράριθμοι εργαζόμενοι στο δημόσιο, τότε πίσω από κάθε υπεράριθμο υπάρχει η υπογραφή του αρμόδιου υπουργού για την πρόσληψη του. Κλείστε στη φυλακή τον υπουργό για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος και μετά απολύστε τον υπεράριθμο. Αυτή είναι η σωστή σειρά. Φυσικά κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει, πολύ δε περισσότερο αν είναι το δικό του. Δεν γίνεται να κάνετε μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα. Δεν γίνεται να πληρώσουμε το εκλογικό σας «πελατολόγιο». Ζείτε σε άλλο κόσμο από αυτόν που εμείς ζούμε. Δεν βιώνετε την αγωνία για την πληρωμή του ενοικίου, για την πληρωμή της δόσης του στεγαστικού δανείου, για τα φροντιστήρια και τις σπουδές των παιδιών. Χάσατε την επαφή με την κοινωνία και μαζί μ' αυτή και την κοινωνική νομιμοποίηση για όσα κάνετε.
Η δήθεν έξυπνη τακτική της Κυβέρνησης την οποία καθημερινά καθαγιάζουν τα MM Ε. με τη στροφή της κοινωνίας απέναντι σε κάθε ομάδα εργαζομένων που διαμαρτύρεται για την πολιτική τικ την οποία οι σιδηροδρομικοί έζησαν στο πετσί τους. θα γυρίσει ως μπούμερανγκ οτα κεφάλια των εμπνευστών της. Την ώρα της κάλπης όλοι θα είναι εναντίον τικ σημερινής Κυβέρνησης, ο καθένας για το δικό του λόγο. «Πάνω που έμαθε ο γάιδαρος να μην τρώει, ψόφησε». Μόνο που αυτή τη φορά δεν θα είναι ο γάιδαρος αλλά ο Χότζας.
Με το νόμο 3891 που ψήφισε η σημερινή Κυβέρνηση συρρίκνωσε το σιδηροδρομικό δίκτυο και μείωσε κατά 45% τις θέσεις εργασίας, θέλουν σήμερα με την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας-απόλυσης, να κλεί¬σουν το σιδηρόδρομο.
Γ αυτές τις εξελίξεις η μάχη που δίνουν οι σιδηροδρομικοί και το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα, είναι ΠΟΛΙΤΙΚΗ, και στόχο έχουν την ανατροπή αυτών των πολιτικών με ότι αυτό συνεπάγεται.
Οι στιγμές είναι κρίσιμες και στη μάχη αυτή, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ και η ΕΝΟΤΗΤΑ μας, είναι θέμα αξιοπρέπειας και προϋπόθεση για θετικά αποτελέσματα.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.