Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Αλλάζουν τα δρομολόγια του ΟΣΕ σε όλο το δίκτυο

Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων που θα τεθεί σε ισχύ από τις 19 Ιουνίου αφορά το σύνολο του δικτύου του οργανισμού και στοχεύει στη διάθεση περισσότερων θέσεων, καθώς θα δρομολογηθούν μεγαλύτερης χωρητικότητας τρένα αλλά καλύτερων ανταποκρίσεων ώστε ο χρόνος του ταξιδιού να είναι πιο σύντομος.
Πάντως ήδη σε πολλές περιοχές της χώρας πχ Βόλος, υπάρχουν αντιδράσεις, καθώς η απευθείας σύνδεση με την πρωτεύουσα αντικαθίσταται με σύνδεση η οποία θα γίνεται με ανταπόκριση του τοπικού δρομολογίου με το δρομολόγιο κορμού του άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης.
Η αλλαγή στο πλέγμα των δρομολογίων θα έχει επιπτώσεις και την τιμολογιακή πολιτική.
Πέρα από τις αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων που σε πολύ σημαντικό βαθμό έχουν γίνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχεδιάζει την εφαρμογή μιας ευέλικτης εμπορικής πολιτικής υιοθετώντας μεθόδους και πρακτικές εξυπηρέτησης των επιβατών που κατά κύριο λόγο είναι συνδεμένοι με τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες με την χρήση των προσφορών επιτρέπουν στον ταξιδιώτη να βρίσκει εισιτήρια κόστους ακόμα και λιγότερο από 10 ευρώ.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παροχή καινοτομικών προϊόντων περιλαμβάνεται και η ενεργοποίηση της συνδυαστικής υπηρεσίας «τρένο-ταξί». Με την χρήση της υπηρεσίας αυτής ο επιβάτης με το εισιτήριο του τρένου θα κλείνει ταυτόχρονα και ταξί το οποίο θα τον μεταφέρει από και προς το σταθμό.
Επιπλέον στον σχεδιασμό της διοίκησης περιλαμβάνεται και η διεύρυνση του δικτύου πωλήσεων προκειμένου τα εισιτήρια του σιδηροδρόμου να μπουν σε όλα τα σύγχρονα δίκτυα τόσο των ηλεκτρονικών (on- line) όσο και των φυσικών πρακτόρων.

Στόχος η κερδοφορία της εταιρείας

Η εμπορική πολιτική και οι μέθοδοι διάθεσης των προϊόντων που εφαρμόζει και σχεδιάζει η Διοίκηση αποτελούν επιχειρηματικές κινήσεις που ως τελικό στόχο έχουν η εταιρεία να καταστεί κερδοφόρα όπως άλλωστε προβλέπει και το επιχειρησιακό σχέδιο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Εξάλλου σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπεται ακόμη και η πλήρης αποκρατικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και όπως επισημαίνεται στην εταιρεία την περίοδο αυτή εφαρμόζεται ένα εκτεταμένο σχέδιο αναδιάρθρωσης που θα οδηγήσει στην αποκρατικοποίησή της με την πώληση σε στρατηγικό επενδυτή εντός του 2011 και την εκχώρηση σε αυτόν της διοίκησης της επιχείρησης με την υπογραφή συμφωνίας μετόχων.
eyro2dey