Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

2ος γύρος μετατάξεων προ των πυλών

Από τους νέους κανονισμούς προσωπικού, οι οποίοι αναμένεται να έχουν εγκριθεί έως την επόμενη εβδομάδα ώστε να καταρτιστούν τα νέα οργανογράμματα, θα εξαρτηθεί το αν θα υπάρξει και δεύτερος γύρος μετατάξεων από τις εταιρείες του ΟΣΕ και του ΟΑΣΑ.
Σε αυτή την περίπτωση, σύμφωνα με τις δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση, οι μετατάξεις θα γίνουν μέσω αξιολόγησης του ΑΣΕΠ, γεγονός που αφήνει παράθυρο ανοιχτό για απολύσεις. Από την πλευρά της η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών διαμηνύει πάντως ότι οι απολύσεις δεν είναι μονόδρομος και συμφωνεί με την αξιολόγηση, με την προϋπόθεση ότι αυτή δεν θα ισχύσει μόνο για τους υπό μετάταξη υπαλλήλους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, μέχρι τώρα έχουν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ οι 1.460 από τις 1.654 μετατάξεις στον ΟΣΕ, ενώ έχουν προχωρήσει και οι 112 μετατάξεις από την ΕΡΓΟΣΕ και τη ΓΑΙΑΟΣΕ.

Μέσω αξιολόγησης του ΑΣΕΠ αναμένεται να γίνουν οι νέες μετατάξεις

Σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΑ, ο αριθμός των αιτήσεων που υπεβλήθησαν για εθελοντικές μετατάξεις είναι 791, ενώ ήδη προχωρούν και οι 170 υποχρεωτικές μετατάξεις από τον ΗΣΑΠ. Ο ΗΣΑΠ είναι η μοναδική εταιρεία στην οποία προχωρούν σ΄ αυτό το στάδιο υποχρεωτικές μετατάξεις καθώς δεν συγκεντρώθηκε ο απαιτούμενος αριθμός εθελοντικών.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
"Έθνος"