Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

«Σιδηροδρομική πορεία». Από την Έδεσσα στην Θεσσαλονίκη

Το Σάββατο 19 του Μάρτη 2011 ώρα 10.00 π.μ.
ΟΛΟΙ στην ΠΛΑΤΕΊΑ ΤΗΜΕΝΙΔΩΝ για να συμμετάσχουμε στη «Σιδηροδρομική Πορεία » με αναχώρηση στις 11.30 από το σταθμό Έδεσσας και τερματισμό στο σταθμό Θεσ/νίκης και να διεκδικήσουμε: Την επαναλειτουργία των σιδηροδρομικών δρομολογίων Θεσ/νίκης-Έδεσσας- Άρνισσας-Φλώρινας και Κοζάνης.
Την ουσιαστική μείωση των εισιτηρίων που υπερδιπλασιάστηκαν.
Την Προαστιακή σύνδεση Θεσσαλονίκης-Έδεσσας μέσω Γιαννιτσών, με επέκταση στην Αριδαία.
Την υπεράσπιση του Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα του σιδηρόδρομου.
Πρωτοβουλία Πολιτών για το Σιδηροδρομικό Δίκτυο Ν. Πέλλας

Η κίνηση πολιτών Θεσσαλονίκης ζητά με επιστολή της προς στον πρόεδρο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Α. Ζηλιασκόπουλο την μίσθωση αμαξοστοιχίας.

Κύριε πρόεδρε

Ζητάμε την μίσθωση μίας πεντάδυμης αμαξοστοιχίας τύπου intercity, η οποία επιθυμούμε να εκτελέσει αυθημερόν το δρομολόγιο Φλώρινα - Θεσσαλονίκη - Φλώρινα με όλες τις ενδιάμεσες στάσεις, στις 19/3/2011.Εμείς, οι επιβάτες των περιοχών Φλώρινας, Αμύνταιου, Άρνισσας, Έδεσσας και Θεσσαλονίκης, επιθυμούμε να μετακινηθούμε όπως μέχρι πρόσφατα με το τραίνο.Σας γνωρίζουμε ότι έχουμε αποφασίσει, συντονισμένα και από κοινού, να συμμετάσχουμε στην κεντρική εκδήλωση διαμαρτυρίας στη Θεσσαλονίκη, όπου και θα διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην απόφαση της κυβέρνησης για συρρίκνωση του σιδηροδρόμου και κατάργηση της σιδηροδρομικής σύνδεσης των περιοχών μας με το κεντρικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τα μεγάλα αστικά κέντρα.Ως ημέρα της διαμαρτυρίας μας προγραμματίσαμε το Σάββατο 19/03.Παρακαλούμε για τον προγραμματισμό αναχώρησης του τραίνου: Από τη Φλώρινα προς Θεσσαλονίκη γύρω στις 09.00 με άφιξη στη Θες/νίκη το αργότερο μέχρι τις 13.00. Αναχώρηση δε από τη Θεσσαλονίκη προς Φλώρινα γύρω στις 17.00.Τέλος επιθυμούμε να μας γνωστοποιήσετε την απόφασή σας καθώς και το κόστος της μίσθωσης εγκαίρως (έως την Τετάρτη 16/3/2011) προκειμένου να φροντίσουμε για τις διαδικαστικές εκκρεμότητες.
Θα περιμένουμε την απάντησή σας εγγράφως.  Ακολουθούν οι υπογραφές των αιτούντων: