Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ «ΣΚΑΪ» ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ Β. ΛΥΡΙΤΖΗ & Δ.ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ.


Τι είπε για τις μετατάξεις του ΟΣΕ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Όχι, να είμαστε πολύ συγκεκριμένοι, να ξέρει και ο κόσμος.
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Σας έδωσα ένα στόχο συγκεκριμένο. Είπαμε ότι φέτος θα εξοικονομήσουμε από τις ΔΕΚΟ 800 εκατ. Ξεκινήσαμε ήδη με την αναδιάρθρωση του ΟΣΕ, ακολούθησε η αναδιάρθρωση του ΟΑΣΑ. Από εκεί και πέρα έχουμε πάρει μια - μία τις ΔΕΚΟ, και τους έχουμε δώσει συγκεκριμένους στόχους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν εφαρμόζεται όμως τίποτε κ. Υπουργέ. Ούτε μία μετάταξη δεν έχετε κάνει. Αυτά που λέτε, είναι θεωρίες είναι στα χαρτιά μόνο γραμμένα.
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Εάν είναι θεωρίες, δεν θα αποδώσουν. Και αυτό στο οποίο σας παρέπεμψα, στην ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου, δεν είναι θεωρίες είναι συγκεκριμένα αποτελέσματα.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είστε σε θέση να μου πείτε πόσοι μετετάγησαν από τον ΟΣΕ στις νέες τους θέσεις; Γιατί εγώ την τελευταία μετάταξη που ξέρω, είναι του κ. Καρχιμάκη από την Ολυμπιακή στο Υπουργείο.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και αν εξοικονομήσατε τα χρήματα που περιμένατε και δεν έχετε ένα μισθολόγιο ακόμη γύρω στα 90 εκ. που είχατε;
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Εάν εξοικονομήσαμε τα χρήματα που περιμέναμε από τον ΟΣΕ;
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Από τις μετατάξεις.
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Τα αποτελέσματα του ΟΣΕ σύντομα θα δοθούν στη δημοσιότητα και θα δούμε εάν έχουμε καταφέρει. Σας υπενθυμίσω ότι μέσα στις υποχρεώσεις που έχουμε, είναι μέσα στο 1ο τρίμηνο λειτουργίας του ΟΣΕ, μετά την αναδιάρθρωση, να εμφανίζει αποτελέσματα και να μην καταγράφει ζημιές. Σε ό,τι αφορά τις μετατάξεις, βεβαίως κι έχουν γίνει. Επειδή ένα ζήτημα το οποίο δημιουργήθηκε το τελευταίο διάστημα και απασχόλησε ήταν ότι οι μετατάξεις του ΟΣΕ δεν έχουν γίνει. Έχω υπογράψει το σύνολο των μετατάξεων ως υπεύθυνος Υφυπουργός στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Έχουν πάει δηλαδή οι εργαζόμενοι στις θέσεις τους τις νέες; Έχουν φύγει από τον ΟΣΕ και πήγαν άλλος στον τομέα υγείας, άλλος από εδώ και από εκεί;
Φ. ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Ο τομέας ευθύνης μου είναι στο Γενικό Λογιστήριο, το να εγκρίνω ως συνυπογράφων Υφυπουργός τις μετατάξεις. Αυτές οι υπογραφές έχουν μπει, από εκεί και πέρα δεν μπορώ να παρακολουθώ σε όλο το εύρος τη διαδικασία.